חצילים ופטריות מוקפצים בשום

חצילים ופטריות מוקפצים בשום
אפשר להכין רק מפטריות או רק מחצילים
אבל בהנאה גמורה,ממליצה על השילוב בין השניים.

המצרכים וההכנה:
חציל אחד או יותר מקולף או מקולף למשעי חתוך לקוביות בינוניות.
מומלח קלות.
מושהה כשעה .
שטוף להוצאת המליחות.
סחוט היטב בידיים.

מארז של פטריות טריות חתוכות לפרוסות. כ-300 גרם
ראש שום שלם כל שן שום חצויה ל-2 או 3.
מלח (לא הרבה),פלפל שחור,קורט אגוז מוסקט.
במחבת עמוקה מטגנים בשמן את החצילים כ-2 דקות בהקפצה.

מוסיפים את הפטריות התבלינים ומקפיצים עד שיקבלו צבע חום .

“טיפים”
1. מי שלא אוהב שום יכין עם בצל מטוגן
2. במתכון אחר שלי מקרימים את הירקות אחרי ההקפצה בתנור למספר דקות בטחינה גולמית .מגישים חם.
3. אפשר לערבב את הירקות החמים עם שמנת חמוצה של פעם ומיד להגיש.
תהנו

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: