פאי שכבות של פרג ותפוחים ומה שביניהם

פאי בשכבות של פרג תפוחים ומה שביניהם
עוגה מוצלחת ומיוחדת שמזמן חלמתי להכין בייחודיות שלי.
תכינו,בטוח שתהנו.

מצרכים בצק:
200 גרם מרגרינה -או חמאה רכה
כוס סוכר
חבילה קטנה קמח תופח.

להתחיל ללוש עם 2 כוסות קמח ולהוסיף תוך כדי לישה עוד קמח עד שיהיו פירורים
להוריד הצידה כוס וחצי פירורים.
ליתר להוסיף:
ביצה+מיכל שמנת חמוצה קלה+סוכר וניל ולערבב.
לשטח בתבנית משומנת חד פעמית 27X33 או תבנית עגולה מספר 26 ולאפות 15 דקות.
להוציא ולקרר.
כשקר, לזלף על הבצק 2 כפות סילאן או דבש ומעל 2 כפות אגוזים שבורים גס
מלית פרג:
2 כוסות פרג טרי וטחון מהמעדניה ולא לקנות במרכולים כי יהיה מר
כוס חלב
ביצה שלמה
2 כפות מרגרינה רכה
3 כפות סוכר/דבש
חבילה שוקולד מריר שבור לקוביות
להרתיח חלב ולהוסיף את הפרג והסוכר לבחוש עד שהחלב נספג.
להוסיף מרגרינה ושוקולד ולבחוש היטב. להוסיף ביצה שלמה ולבחוש לבלילה אחידה. לשמור בינתיים במקרר.
מלית תפוחי עץ:
8 תפוחי עץ “גרנד” גדולים מקולפים נקיים מליבה, חתוכים לפרוסות גדולות כל תפוח ל-6-8 רבעים.
להכניס את התפוחים לסיר ולהוסיף:
2 כפות סוכר חום+כף חמאה+ 2 כפות סילאן/דבש+כף מיץ לימון לערבב ולבשל כ-15 דקות.
כשהתפוחים יקבלו צבע כתום מהסילאן/דבש ויתרככו מעט לסגור להבה ולסנן שלא יהיו נוזלים.
ליצוק את הפרג על הבצק ומעל לסדר את התפוחים אחד אחד על פני הפרג שיכסו את פני כל העוגה.
להוסיף לפירורים שהורדנו הצידה 3 כפות אגוזים טחונים גס, לערבב ולפזר על העוגה.
לאפות כ-20 דקות בחום 175 מעלות עד שהפירורים יזהיבו.
לפזר אבקת סוכר.
תהנו
Advertisements

2 Responses to “פאי שכבות של פרג ותפוחים ומה שביניהם”

  1. Anonymous Says:

    מסוכן מאוד לערב שני אהבות יחד

    פרג ותפוחים

    ניראה קטלני
    תודה

    דג סלע..

  2. פירגה Says:

    היייי דג
    קשה לתאר במילים את הטעם הנפלא .
    חייבים להכין,לטעום……להתמכר.
    פירגה

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: