שטרודלונים קטנים במלית פרג וסילאן

שטרודלונים קטנים בפרג וסילאן

עוד מליות נהדרות תמצאו בקטגוריה: מליות ורטבים.

לבצק:
200 גרם מרגרינה או חמאה רכה בטמפרטורת החדר
1 חלמון
2\1 2 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון
1 מיכל שמנת של פעם
ללוש לבצק נעים ולאשפז שעה במקרר
להוציא מהמקרר ולחלק לכדורים קטנים
כל כדור לרדד למלבן,למלא ולגלגל
אפשר להבריש חלבון מוקצף עם סוכר
או בהגשה לפזר אבקת סוכר
אפיה על ניר אפיה בתנור שחומם מראש לחום 175 לכ-30 דקות

מלית פרג עשירה:
חשוב לקנות פרג טחון טרי במעדניות. תראו שטוחנים לכם במקום.
פרג טחון טרי שומרים בפריזר מיד אחרי הקניה. רצוי להוסיף מעט סוכר לתוך הפרג.
לשים בסיר :
500 גרם פרג טרי
2 כוסות חלב
להוסיף 1/2 1 עד 2 כוסות סוכר ולבחוש.
כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 3 כפות גדושות סילאן + 50 גרם חמאה ולהמשיך לבחוש.
כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף מעט קינמון צימוקים ואגוזים אם רוצים.
אפשר לגרר לימון לטעם. אפשר להוסיף כף יין.
הסמכה של מלית דלילה תיעשה ע”י הוספת ביסקוויט או אגוזים טחונים
תהנו

Advertisements

6 Responses to “שטרודלונים קטנים במלית פרג וסילאן”

  1. יערה Says:

    נראה נהדר!!
    אהבתי מאד את הרעיון של המנה האישית, ואהבתי את הרעיון של מלית פרג.

    תודה לך ושבת שלום,
    יערה

  2. פירגה Says:

    יערונת חמדתי
    שוב תודות על שימת הלב והמחמאות
    שלך,פירגה

  3. שרה Says:

    נראה נהדר אך האם אפשר להשתמש במיץ תפוזים במקום השמנת. תודה שרה

  4. פירגה Says:

    שרה בקר טוב
    בוודאי שאפשר להמיר למיץ אבל אז הבצק מקבל מירקם שונה.
    בהצלחה.
    פירגה

  5. Anonymous Says:

    שלופ פירגה
    המתכנים שלך מדהימים ואני משתמשת בהם המון
    רציתי לשאול כי אני גרה בפריז וקניתי פרג שנראה לי שהוא טחון אבל הוא מגיע בשקיות כמו תבלינים
    למשל כמו שקונים כמון או פפריקה (לא ידעת אם זה ככה בארץ) פעם עשיתי אם זה את העוגת שמרים שלך בישלתי ואחר כך תחנתי בבלנדר ידני וזה נשאר קצת גרגירים זה נומלי? או שזה לא מספיק טחון?
    אשמח אם תוכלי לענות לי כי זה הפרג היחיד שמצאתי
    תודה רבה וחג פורים שמח
    גלית

  6. פירגה Says:

    גלית תודה רבה על המחמאות. שימחת אותי מאד.
    לגבי פרג ניסיתי לקרוא קצת באינטרנט
    ולא מצאתי פתרון לפרג לא טחון. כנראה צריך ורצוי לקנות פרג טחון או לבקש בחנויות כמו מעדניות שיטחנו אותו.הטחינה היא כמו “כתישה”כך שלא כ”כ יעזור פרג טחון במעבד מזון או מכונת בשר וכו’……
    תמיד קניתי רק טחון טרי ולצערי לא יודעת איך המרקם שכתבת.
    בהצלחה ומקווה שתסתדרי.
    פירגה

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: