דיאטה בריאות ודלי קלוריות-מאפה חיטה חומוס וירקות

מאפה חיטה חומוס וירקות

הראש לא נותן מנוח. מה להכין היום? הכל כבר הכנתי?
קודם הוצאתי מבחר מצרכים על השיש
הוספתי,החסרתי ומאפה מהנה הכנתי.

שיטה לריכוך מהיר של חיטה
קיבלתי ממתנ”ס ראש פנה מהחוג לבישול של יעל.
למלא חצי תרמוס גדול עם מים רותחים.
להוסיף כוס חיטה מלאה.
להוסיף מים רותחים עד למלוי התרמוס ולפקוק.
להשאיר 3 או יותר שעות על השיש.
להוציא. לשטוף במים קרים, לסנן ולשמור במקרר.
החיטה מוכנה להכנה מיידית של סלטים, בישולים וכו’….

מצרכים והכנה:
לשים בקערה:
כוס חיטה מרוככת ב”תרמוס” לפי ההוראות המצ”ב
1/2 1 כוסות גרגרי חומוס מבושלים רכים ומעוכים ל”פירה”
2 – 3 קישואים לא מבושלים מגוררים גס
בטטה גדולה לא מבושלת מגוררת גס
בצל גדול מגורר גס
3 ביצים
2 כפות סלט חומוס מוכן – לחלבי אפשר גבינה לבנה.
4 כפות שמן
מי שרוצה יטגן את הבצל בחלק מהשמן
1/2 כוס קמח מלא
3 כפות קשיו או אגוזים מסוג אחר – כתושים גס
מלח פלפל (אתם יכולים להוסיף עוד סוגי תיבול לטעמכם)
כמה כפות מים אם צריך

לערבב לטעום ולשפר טעמים
לצקת לתבנית משומנת מרובעת או עגולה מספר 24

לציפוי לפני אפיה:
גרעיני חמנייה, תבלין פטרוזיליה יבשה, פפריקה אדומה
אפיה בחום 175 כ-25 דקות או עד שמוכן
תהנו

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: