לייקח של אמא – מתכון נוסטלגיה

לייקח של אמא – מתכון נוסטלגיה
מתכון שזכור לי מילדות מהתקופה שהיה לנו משק גדול של עופות ומהביצים של האווזים אמא היתה מכינה לייקח שכל המושבה באה לטעום ממנו.
המתכון והטיפים מקוריים של אמא של פירגה
המצרכים לעוגה:
תבנית עגולה ג ד ו ל ה קפיץ מספר 28 מצופה בתחתית בניר אפיה
8 ביצים מספר מופרדות בטמפרטורת החדר
כוס ורבע סוכר
כוס ורבע קמח רגיל מ נ ו פ ה— לא לשים קמח תופח וגם לא צריך אבקת אפיה.
בסוף אם חסר מוסיפים 2-3 כפות קמח.
כף מיץ לימון
כף גרורת לימון
2 כפות מים
3 כפות שמן – לא צריך יותר.
100 גרם שוקולד מריר וחלב מעורבים מגוררים במגררת גסה
100 גרם אגוזים גרוסים

אופן ההכנה:
להקציף במיקסר חלבונים עם סוכר לקצף קשה
להוסיף בעירבול יותר איטי את החלמונים
להוסיף את המים, מיץ לימון, קליפת לימון והשמן לערבל רגע אחד ו….
להוסיף את הקמח כל פעם כף.
כשכל הקמח בפנים להפסיק את המערבל ולהמשיך בעזרת היד (כמו שאמא עושה) לערבב בתנועות עטיפה .

מי שלא רוצה יערבל עם כף עץ.
לצקת לתבנית .
לאפות בתנור חם בחום 175 מעלות לכ-30 דקות. לבדוק בעזרת קיסם עץ שמוכן.
הטורט יוצא גבוה מאד.
מקררים.
אם רוצים חוצים ל-2 או 3 וממלאים קרם וניל או שוקולד
אין צורך להרטיב את העוגה.
תהנו
פורסם על ידי פירגה ב- יום שני, יולי 07, 2008

6 Responses to “לייקח של אמא – מתכון נוסטלגיה”

  1. Anonymous Says:

    לא הבנתי, מתי מוסיפים את 100 גרם שוקולד מריר והאם השוקולד מריר + החלב הוא בעצם 50 גרם מכל סוג שוקולד? והאם באמת נחוץ כל כך הרבה ביצים? האם יש אפשרות להמיר את הביצים (כמה מהן) באבקת אפיה? זה יפגע בטעם???
    תודה טלי

  2. פירגה Says:

    טלי שלום רב
    לייקח המרכיב שלה הוא ביצים
    לייקח צריך להיות גבוה ומרשים בלי אבקת אפיה.
    אני מניחה שאפשר להכין לייקח עם פחות ביצים . לא יהיה לייקח נוסטלגי של פעם. חהחהחהחה.
    100 גרם שוקולד משולב מריר וחלב זו אופציה. את יכולה לשים רק 50 גרם או לוותר בכלל.
    בבקשה מפירגה
    סוף שבוע נעים.

  3. Anonymous Says:

    כמה אבקת אפיה להוסיף?

  4. פירגה Says:

    ערב טוב
    אין צורך באבקת אפיה.
    תהני ובהצלחה.
    פירגה

  5. Rica Felberbaum Says:

    פירגה היקרה חג שמח
    אני רוצה לעשותו לפסח כמה קמח מצה אני שמה במקום הקמח הרגיל?
    תודה

  6. פירגה Says:

    ריקה יקרה חג שמח גם לך
    לא הכנתי עדיין. אני לא בטוחה בכמויות.
    פירגה

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: