מתכון עוגיות חמאה לימוניות


במחברת של אמא המון מתכונים עם הפתעות

לעוגיות האלה אפשר להוסיף קליפת לימון טרי מגוררת.
מעדיפים קליפת תפוז? אין בעיה להחליף.
נחטפות ומיד מתגעגעים ומכינים עוד.

המצרכים בקערה ואופן ההכנה:
3/4 קילו קמח – להתחיל ללוש רק עם 3 כוסות ולהוסיף תוך כדי לישה
2 ביצים

קליפת לימון טרי מגוררת (החלק הצהוב)
2 חבילות מרגרינה במקור או חמאה = 400 גרם
כוס אבקת סוכר
תמצית או סוכר וניל לטעם
שקית אבקת אפיה

ללוש את כל המצרכים כולל אבקת הסוכר לבצק מאד נעים.
אפשרות כמו במקור לקרוץ עיגולים ומכל עיגול להכין סהרון (חצי ירח)
לאפות על ניר אפיה בחום 175 כ-15 דקות . העוגיות נשארות לבנות ורק התחתית זהובה.

מיד אחרי האפיה כשהעוגיות חמות חמות מכינים קערית מלאה באבקת סוכר נוספת ומגלגלים בתוכה את העוגיות.

“טיפים”
1. טעים במיוחד מנסיון להכין כדורים בגודל אגוז .
2. ניתן לרדד לא כל כך דק ולקרוץ שלל צורות.
3. מי שרוצה להכין סנדויץ’ ימלא כל 2 עוגיות בריבה או קרם

תהנו

4 Responses to “מתכון עוגיות חמאה לימוניות”

  1. Anonymous Says:

    פירגה יקרה כמה כוסות זה שלשת רבעי קילו קמח?. כוס אבקת סוכר זה מאה גרם?

  2. פירגה Says:

    בין 5-6 כוסות
    רשמתי לא להתחיל עם כמות הקמח הרשומה אלא להכין את הקמח בצד.
    מוסיפים קמח תוך כדי לישה עד שהבצק מתגבש ונוח להכנת העוגיות.
    בהצלחה ותהנו מעוגיות מדהימות.
    פירגה

  3. Anonymous Says:

    נישמע מעולה כמו תמיד פירגוש..

    שומרת לי לחופש מהעבודה שמיתקרב ובה בה..

    ואדווח בה

    אוהבת

    שונטי
    chli

  4. פירגה Says:

    שלי חמדתי ערב טוב
    כיף שיש מדי פעם חופש והכי כיף זה להכין עוגיות בחופש.עוגיות טעימות. חהחהחהחהחה.
    אהבה בחזרה שלך,פירגה

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: