עוגת גבינה קלאסיקה בשיא העדינות והפשטות.

מתכון
עוגת גבינה עדינה רכה ונימוחה רטובה ועסיסית במיוחד

המנה בתמונה מוגשת בזילופי סילאן.

להלן המצרכים וגם קצת הארות לפני שמתחילים :
תבנית עגולה משומנת מספר 26 או 28
התנור לא מחומם מראש
מכניסים את העוגה לתנור בחום 175 מעלות ופותחים דלת אחרי 50 דקות בדיוק. מ ק ר ר י ם .
כשהעוגה קרה, מכניסים למקרר.
( אם העוגה משחימה לפני הזמן אפשר לפתוח דלת במהירות ולהניח ניר כסף בצורה רפויה)

אל דאגה,העוגה נשארת גבוהה.

בדרך כלל העוגה משחימה אחרי 30 דקות וזה הזמן לכסות.

המצרכים:

קילו גבינה לבנה 5%
מיכל שמנת חמוצה 9%
6 ביצים מופרדות
כוס ורבע סוכר
2 כפות קורנפלור
3 כפות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה

2 שקיות סוכר וניל

אופן הכנה:
מקציפים חלבונים מוסיפים סוכר ומקציפים לקצף יציב ולא קשה מדי
מערבבים בקערה שניה את כל החומרים כולל החלמונים
מערבבים הכל בתנועות קיפול ויוצקים לתבנית

ציפוי כאופציה ולא חובה – להכנה במיקסר:
מיכל שמנת מתוקה
שקית אינסטנט פודינג וניל או ריבת חלב

כוס חלב
3 כפות גבינה לבנה 5%
2 כפות סוכר
לצפות את העוגה ולקשט
תהנו

10 Responses to “עוגת גבינה קלאסיקה בשיא העדינות והפשטות.”

  1. ברבור במטבח Says:

    מה גודל תבנית מרובעת שמקבילה לתבנית עגולה?

  2. פירגה Says:

    ברבור ערב טוב
    צריך תבנית מאד עמוקה אחרת יגלוש
    את יכולה לאפות בתבנית פיירקס ע מ ו קה בגודל בערך 27X33 פחות או יותר.
    תשימי לב כשאת יוצקת לתבנית אסור לעבור
    את 1/2 התבנית כי העוגה תופחת מאד.
    פירגה

  3. ברבור במטבח Says:

    אם כך אני אקנה תבנית עגולה

    לא נראה לי שיש תבנית מרובעת עם דפנות עמוקות

  4. פירגה Says:

    ברבור היייי
    בתבנית עגולה העוגה מאד מרשימה.
    בהצלחה ותשלחי חוות דעת אחרי טעימה.
    שלך,פירגה

  5. arielgalula Says:

    שלום פירגה, איזה בלוג אוכל נהדר! יהיה נחמד עוד יותר עם תוסיפי סיפורים קטנים מאחרוי המתכונים, מאיפה הם, מי אוהב אותם וכו’.

    עכשיו הכנסתי את עוגת־הגבינה לתנור ואני מחכה כבר שתצא…

    לתבנית 28′ השתמשתי בדיוק בחצי כמות מכל הרכיבים שכתבת, זה פשוט יותר מדי לתבנית עגולה אחת.

  6. פירגה Says:

    תודה רבה ומקווה שתצא עוגה מרשימה וגבוהה רק מחצי כמות.
    ספרי.
    יום נעים,פירגה

  7. arielgalula Says:

    מממ…. טעים, אך כמובן יצאה לי דקה מדי, צדקת בכמויות.

  8. פירגה Says:

    תהנו. לפחות טעימה…..
    כן, להצמד למתכון ולכמויות הכל מנסיון ומוכח.
    שבת שלום ומבורך.
    פירגה

  9. Anonymous Says:

    שלום זה פעם ראשונה שאני רושמת תגובה אבל אני כל הזמן לוקחת מתכונים ממך והם מוצלחים רק אין לי הרבה זמן לרשום לצערי
    בקשר לעוגה הזאת רציתי לדעת אם זה ביצים גדולות או רגילות כי יש לי ביצים גדולות ?
    תודה רבה על כל המתכונים הם מעולים

  10. פירגה Says:

    חן חן על המחמאות ותודה גדולה אפילו שאת לא נכנסת הרבה.
    כמוך יש הרבה ואני מבינה.זה בסדר.

    תכיני עם ביצים גדולות
    תכניסי לתבנית 3/4 גובה כדי לאפשר לתפוח.
    את יתר הבלילה במידה ותשאר תאפי בתבנית קטנה אפילו כלי פיירקס.
    תהני.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: