צלי עוף וארטישוק ירושלמי-סגנון מזרחי

הכנתי צלי עוף וארטישוק ירושלמי-סגנון מזרחי
הכורכום והלימון משווים לעוף טעם חדש ובעיני גם מראה אחר.

מצרכים:
6-8 חלקי עוף עם העור
6-8 ארטישוק ירושלמי
2 בצלים

לטגן את העוף (עם העור) היטב בלי שמן לטגן מכל הצדדים שיהיה שחום ולהוציא לקערה

באותו סיר שהעוף טוגן בלי לשטוף מוסיפים 2 בצלים קצוצים בלי להוסיף שמן.מערבבים ומזהיבים.

מחזירים את העוף
ממלאים מים 3/4 גובה התכולה ולא יותר
מתבלים ומבשלים חצי שעה על להבה בינונית כשהסיר מכוסה חלקית .
תיבול:
כף דבש
כפית מיץ לימון
כפית כורכום
קורט כמון
פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף ומלח אחרי טעימה או שתיים
כפית רוטב צ’ילי מתוק

אחרי 1/2 שעה בישול מוסיפים את הארטישוק הירושלמי (את הגדולים לחתוך גס)
לבשל עוד כשעה על להבה הכי קטנה .
לשפר טעמים ולנער מדי פעם את הסיר.
תהנו

2 Responses to “צלי עוף וארטישוק ירושלמי-סגנון מזרחי”

  1. מרגנית Says:

    פירגה הי ,

    העוף יצא משגע !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    הכנתי עם תפוחי אדמה , במקום ארטישוק ירושלמי שלא היה לי .

    אני טרפתי , בני וחבר שלו שהתארח טרפו !!!!!!!!!

    טעים מאד ,מעניין מבחינת התיבול !!!

    איזו יצירתית את !

  2. פירגה Says:

    היייייימתוקה אני מאושרת שיצא לכם טעים מסרי תודה לבני הבית והחבר.

    אני מודה לך מאד ששיתפת אותי.

    נסי לשלב ביחד עם תפוחי האדמה גם ארטישוק ירושלמי.
    מאחלת לך סוף שבוע טעים ונפלא
    פירגה

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: