צלי עוף בארטישוק ירושלמי -מתקתק חרדלי

צלי עוף בארטישוק ירושלמי בטעם מתקתק
בשונה מהמזרחי שהכנתי.
פה המתקתקות שולטת ולכן גם ילדים אוהבים ונהנים מהחידוש .
ארטישוק ירושלמי או בטטה קסביה ליד עוף רך ונימוח עשו את ההבדל הטעים.

מצרכים:
6-8 חלקי עוף
6-8 ארטישוק ירושלמי
בטטה
2 בצלים
שן שום כתושה או יותר לפי טעם
3 כפות סילאן

כף חרדל
1/2 כוס יין אדום והיתר מים
פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף ומלח אחרי טעימה או שתיים
כפית רוטב צ’ילי מתוק

מעט צימוקים וקורט קינמון אם רוצים
אופן הכנה:

לטגן את העוף (עם העור) היטב בלי שמן לטגן מכל הצדדים שיהיה ש ח ו ם ולהוציא לקערה
תהליך זה יש לעשות בסבלנות ובאהבה להיות ליד הסיר וכל פעם לנער ולערבב שהעוף לא יידבק לתחתית ויושחם היטב.

באותו סיר שהעוף טוגן בלי לשטוף מוסיפים 2 בצלים קצוצים בלי להוסיף שמן.מערבבים ומזהיבים.

מחזירים את העוף ומערבבים עם השום
ממלאים 3/4 גובה התכולה בנוזלים ומנענעים את הסיר.
מבשלים כחצי שעה
אחרי 1/2 שעה בישול מוסיפים את הארטישוק הירושלמי

אפשר להוסיף קצת צימוקים
לבשל עוד ש ע ה על להבה הכי קטנה
לשפר טעמים ולנער מדי פעם את הסיר.
ב-20 דקות אחרונות תוסיפו את הבטטה חתוכה
תהנו

2 Responses to “צלי עוף בארטישוק ירושלמי -מתקתק חרדלי”

  1. טליה Says:

    וואוו, וואוו, עשיתי את הצלי המדהים הזה, הוספתי קצת קטשופ.
    יצא מ-ד-ה-י-ם!! פשוט מושלם!
    המון תודה, וחנוכה שמח!
    טליה.

  2. פירגה Says:

    טליה יקרה
    ואואווווו על חוות הדעת הנפלאה שלכם.
    שימחת אותי כל כך.
    שיהיה לך ולמשפחתך חג חנוכה מאיר ושמח ובעיקר טעים
    בברכה,מפירגה

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: