במיה אפויה

במיה אפויה בתנור
העדפה שלי לאפות בתנור,למרות שאפשר לבשל על הגז.
כך או כך מי שאוהב במיה יהנה ממנה גם בנוסח הזה.

מצרכים:
קילו במיה סנפרוסט
חצי קילו עגבניות קלופות -פרוסות
בצל גדול מטוגן
גזר חתוך לעיגולים מטוגן
3 שיני שום מטוגנים
מיץ מלימון
3 כפות שמן זית
להוסיף כף סוכר חום או לבן
מלח
פלפל שחור
כפית מרק עוף
פפריקה מתוקה או לשלב גם חריפה לטעם
חום התנור 175 מעלות.

אופן הכנה:
מסדרים את תרמילי הבמיה בשכבה אחת או שתיים, בתוך תבנית עגולה כשהחודים של הבמיה
מופנים כלפי המרכז לצופף היטב את הבמיה זו לזו.
מניחים שכבה עגבניות בין התרמילים או עליהם ומפזרים את השום הגזר והבצל המטוגנים ביניהם..
טורפים את שאר החומרים עם חצי כוס מים ויוצקים מעל התבשיל.צריך לכסות את התבשיל ברוטב.
אם צריך מוסיפים מים.
אופים 45 דקות.
תהנו

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: