כרובית תפוחי אדמה ובצל – אפוי בשכבות

כרובית תפוחי אדמה ובצל-אפוי בשכבות
כבר הכנתי המון תבשילי ומאפי כרובית ובכל זאת רוצה כל פעם משהו קצת אחר.
היום האחר זה התיבול.
בכל אופן, מתאים גם רוטב עגבניות אדום או רוטב בשמל.
אפשר גם רק שמן זית ותיבול עדין שאתם אוהבים.

מצרכים והכנה :
מרככים כרובית (אני מרככת במיקרו
מבשלים פרוסות דקות מ-4 תפוחי אדמה
מטגנים 3 בצלים פרוסים – להזהיב

רוטב:
שמים בכלי
1/4 כוס שמן זית
כף אבקת מרק בצל
2 כפות סילאן
כף חומץ
כף פפריקה מתוקה וקומץ חריפה
כף רוטב צ’ילי מתוק
2 שיני שום כתושות
מלח פלפל שחור
לערבב ולהוסיף 4 כפות מים
לטעום ולשפר טעמים

סידור בתבנית פיירקס:
לשמן תבנית עד למעלה
לפזר 1/2 מכמות תפוחי האדמה
מעל תפוחי האדמה לפזר 1/2 פרחי כרובית חתוכים
מעל הכרובית לפזר חצי מהבצל
לצקת עם כף ובאופן שווה 1/2 מכמות הרוטב
לסדר עוד שכבה דומה כשלמעלה הבצל והרוטב שנשאר
עוטפים את התבנית בניר כסף ואופים 45 דקות
לפני ההגשה מסירים ניר ואופים גלוי עד שיזהיב קלו
תהנו

2 Responses to “כרובית תפוחי אדמה ובצל – אפוי בשכבות”

  1. Anonymous Says:

    יצא מעולה ,תודה על המתכון

  2. פירגה Says:

    תודה וחן חן על העדכון.
    שמחתי כמובן מאד לשמוע שאהבתם.
    להשתמע,
    פירגה

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: