8 מנות
8 תפוחי אדמה ג ד ו ל י ם נקיים רחוצים ויבשים.
מורחים דפים מרובעים של ניר כסף בשמן זית ומגלגלים בהם את התפוחים בקליפתם.
לא חורצים …לא דוקרים…לא מקלפים……
מכניסים לתנור בחום 190 מעלות לשעה וחצי.
רוטב אחד מתוך רבים:
שמנת חמוצה אפשר 9 אחוז
יוגורט ביו 3 אחוזי שומן
4 שיני שום כתושים אפשר לשנות לפי טעם אישי את כמות השום….
3 כפות שמיר קצוץ טרי.
מעט מלח אחרי טעימה.
אפשר להוסיף קוביות קטנות של מלפפון חמוץ/ירוק וגם זירזוף שמן זית.
לערבב ולהשאיר בכלי סגור במקרר.
להגיש את התפוחים כשהם עטופים עדיין בניר הכסף חמים מאד…
והרוטב בכלי יפה ליד.
הרוטב לא בהגשה אישית….
כל אחד פותח את התפוח כשהוא עדיין בניר לחצי….שם רוטב ויאללה לגן עדן………
איזה צבע בתפוחים . מממממממממיאמי.
אפשר לחרוץ דרך התפוחים העטופים בניר כסף ,איקס גדול ולהניח כפית מהמילוי הבא:
חצי חבילה חמאה מתובלת במלח ופלפל מחוממת על מחבת. מוסיפים כף עשבי תיבול של קנור “פיקנטי” או עשבי תיבול טריים
ליד….
מתאים: סלט טונה:
מתאים: סלט תירס:
מתאים: סלט ארטישוק ופטריות
או פטריות מוקרמות בשמנת מתוקה
ועוד כיד הדמיון
תהנו
January 1, 2009 at 6:26 am |
בוקר טוב,
אשמח לדעת איך יוצרים קשר עם פירגה, אולי אפשר את האימייל שלה?
אם לא ניתן לפרסם אשמח אם פירגה תשלח לי אימייל
January 1, 2009 at 7:15 am |
אימייל:
drordal@zahav.net.il
January 17, 2009 at 9:14 am |
|איזה אתר מדהים
האם אפשר לקבל קישור בעברית
לבניית אתר בגוגל במיוחד “הוספת תגובה” ועדכון מינויים”
תודה מראש רחל