המלצת היום: מתכון לקנלוני ירקות

המלצת היום:קנלוני ירקות

עדי צבר השאיר תגובה חדשה על הרשומה שלך “קנלוני ירקות מוקרם גבינות ברוטב אדום“: שלום דליה. שמחתי להכירך דרך האתר המדהים שלך. המתכונים שלך מככבים אצלי כמעט כל יום. כל מתכון שאני בוחרת הוא פשוט נפלא. את בשלנית בחסד עליון. המתכון של הקנלוני הממולא ברוטב אדום תפס כזה מקום של כבוד אצלנו שאין ערב שישי בלי זה ! פשוט לא מוותרים לי. ובהזדמנות זו מאחלת לך ולבני משפחתך שנה טובה מאושרת מלאה בבריאות אהבה חום ושלווה. ממני עדי צבר בת 51 נשואה + שלושה מקרית אתא. כל לחיי.
קנלוני ירקות וגבינות ברוטב אדום
תבנית פיירקס גדולה 26X37 תשמנו אותה במרגרינה.
בתבנית כזו 24 גלילי קנלוני ייכנסו בדיוק בדיוק בשכבה אחת כאילו לפי הזמנה.
אני אוהבת להכין קנלוני בשכבה אחת ולא בקומותיים.כל אחד זוכה לתשומת לב מירבית.
שילוב הגבינות בירקות מוסיף המון.

המצרכים ההכנה ו”טיפים” במהלך העבודה
“טיפ” – מטגנים בסיר בינוני 4 בצלים קצוצים ומזהיבים
חצי מהכמות מפרישים לקערה עמוקה והיא תשמש לרוטב האדום
לסיר עם חצי כמות הבצל המוזהב מוסיפים קופסה קטנה תירס ללא נוזלים
כוס וחצי פטריות טריות מסוג שמפיניון קצוצות דק או קופסה קטנה (לקצוץ דק על קרש חיתוך)
מטגנים ביחד עד הזהבה קלה
סוגרים להבה ומוסיפים:
תפוח אדמה בינוני שבושל על קליפתו, קולף, ונמעך גס (לא פירה)
1/2 בטטה שהוכנה כמו תפוח האדמה
פטרוזיליה טרייה- אני הוספתי 4 עלים קצוצים
מוסיפים 50 גרם גבינה פטה מפוררת וגם 100 גרם גבינה צהובה מגוררת מכל סוג שיש לכם בבית
מתבלים במלח,פלפל שחור ובזיליקום,אורגנו אם אוהבים.
טועמים ומשפרים טעם.
ממלאים את הקנלונים ומסדרים על תבנית מש ו מ נ ת היטב
הכנת הרוטב:
לקערת הבצל המוזהב מוסיפים
כף שמן זית
קופסה רסק טל וטרי או רסק אחר שיש במקרר לפחות 4 כפות גדושות.
3 כוסות מים רותחים
מעט אבקת מרק עוף או פטריות מלח ופלפל שחור ומעט סוכר
מערבבים וטועמים
“טיפ” – (אין צורך לבשל)
יוצקים על הקנלונים שיכוסו טוב טוב ברוטב
מפזרים רצועות וחתיכות די גסות של גבינה צהובה מכל סוג שיש בבית ולפי הכמות שנראית לכם
הגבינה צונחת לתוך הרוטב.
מפזרים גם פטרוזיליה טרייה
מכסים את התבנית בניר כסף ואופים עד 40 דקות בחום 175
בודקים שהקנלוני מוכנים ורכים.
“טיפ” – אם נשאר הרבה רוטב מסירים ניר ואופים ללא ניר עד שהנוזלים מתאדים (כדאי להשאיר מעט נוזלים רק בתחתית.)
מסירים ניר ומשחימים את המאפה כ- 10 דקות.
מחכים לפחות 1/2 שעה לפני הארוחה והכי הכי כדאי וטעים להכין יום לפני ההגשה, לשמור במקרר ולחמם בתנור חם.
תהנו .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: