תפוחי אדמה ברוטב ש. ש. ש. (שום שמיר שמנת)

אחד המתכונים האהובים עלינו ועל חברינו.

תמיד אפשר לגוון את הרטבים.

מוגש חם עם רוטב חם ומהביל ומה עוד נבקש מארוחה קלילה וטעימה?

תפוחי אדמה ברוטב : ש.ש.ש. (ש ום שמיר שמנת)
8 מנות
8 תפוחי אדמה ג ד ו ל י ם נקיים רחוצים ויבשים.
מורחים דפים מרובעים של ניר כסף בשמן זית ומגלגלים בהם את התפוחים בקליפתם.
לא חורצים …לא דוקרים…לא מקלפים……
מכניסים לתנור בחום 190 מעלות לשעה וחצי.

רוטב אחד מתוך רבים:
שמנת חמוצה אפשר 9 אחוז
יוגורט ביו 3 אחוזי שומן
4 שיני שום כתושים אפשר לשנות לפי טעם אישי את כמות השום….
3 כפות שמיר קצוץ טרי.
מעט מלח אחרי טעימה.
אפשר להוסיף קוביות קטנות של מלפפון חמוץ/ירוק וגם זירזוף שמן זית.
לערבב ולהשאיר בכלי סגור במקרר.
להגיש את התפוחים כשהם עטופים עדיין בניר הכסף חמים מאד…
והרוטב בכלי יפה ליד.
הרוטב לא בהגשה אישית….
כל אחד פותח את התפוח כשהוא עדיין בניר לחצי….שם רוטב ויאללה לגן עדן………
איזה צבע בתפוחים . מממממממממיאמי.
אפשר לחרוץ דרך התפוחים העטופים בניר כסף ,איקס גדול ולהניח כפית מהמילוי הבא:
חצי חבילה חמאה מתובלת במלח ופלפל מחוממת על מחבת. מוסיפים כף עשבי תיבול של קנור “פיקנטי” או עשבי תיבול טריים

ליד….
מתאים: סלט טונה:
מתאים: סלט תירס:
מתאים: סלט ארטישוק ופטריות
או פטריות מוקרמות בשמנת מתוקה
ועוד כיד הדמיון
תהנו

3 Responses to “תפוחי אדמה ברוטב ש. ש. ש. (שום שמיר שמנת)”

  1. Anonymous Says:

    בוקר טוב,
    אשמח לדעת איך יוצרים קשר עם פירגה, אולי אפשר את האימייל שלה?
    אם לא ניתן לפרסם אשמח אם פירגה תשלח לי אימייל

  2. פירגה Says:

    אימייל:
    drordal@zahav.net.il

  3. rachel Says:

    |איזה אתר מדהים
    האם אפשר לקבל קישור בעברית
    לבניית אתר בגוגל במיוחד “הוספת תגובה” ועדכון מינויים”
    תודה מראש רחל

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: