סלט עדשים בטחינה יוגורטית

סלט עדשים בטחינה
המתכון בהשראת המתכון של השף דוחול

הטחינה מוסיפה המוןןןןןןןןןן יש לתבל את הטחינה בהרבה לימון ושום.
הטיפ שלי וההמלצה שלי להכין טחינה יוגורטית.

מצרכים והכנה:

1/2 ק”ג עדשים ירוקים
מלח
מעט כמון
פלפל ירוק חריף או לפי הטעם
כוס טחינה מתובלת אפשר להכין בבית או לקנות מוכן (הכנתי טחינה יוגורטית נפלאה והמתכון למטה)
אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים בסיר עם מים במשך שעה, מסננים ושוטפים.לא מוסיפים שום תבלין.
מעבירים לקערה ומערבבים את כל החומרים
טועמים ומשפרים
מוסיפים עוד שום ולימון לפי טעם אישי.
מגישים עם שמן זית, פטרוזיליה טרייה וגרעיני חמניה או צנובר קלויים

מתכון לטחינה ביוגורט:
נהדר להגשה גם עם עם לביבות ירק/פשטידות ירקות ועוד
בכלי עמוק שמים:
כוס וחצי טחינה גולמית
כוס מים
מיכל יוגורט ביו
2-3 שיני שום קצוצות
4\1כוס מיץ לימון
כפית שטוחה מלח
כפית דבש/סילאן-לא חובה
מערבלים במג’ימיקס או במוט חשמלי טועמים. משפרים טעמים.
תהנו

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: