פשטידת אטריות בציפוי טונה וגבינה נמסה

פשטידת אטריות בציפוי טונה בניחוח פיצה
מקור:פירגה

פשוט מעולה.הטונה מעט נחרכת והגבינה נמסה

בעיקצוץ של חריפות.
והפשטידה? כבר כמעט חוסלה.

המצרכים:
מכינים את הפסטה (מכל סוג) במשקל 400 גרם לפי הוראות היצרן.
אני הכנתי עם פרפרים קטנים
מיד אחרי הבישול מסננים ומכניסים את הפסטה לקערה עם 3 כפות שמן ומערבבים
בזמן שהפסטה מתבשלת מטגנים:
2 בצלים קצוצים ב-3 כפות שמן עם:
פלפל גמבה אדום חתוך קוביות קטנות
פלפל גמבה ירוק חתוך קוביות קטנות
רק מזהיבים ומוסיפים לקערת האטריות ומערבבים.
מוסיפים:
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק (נותן עיקצוץ של חריפות) לילדים עדיף להחליף לקטשופ.
100 גרם עגבניות מרוסקות אפשר בטעמים כמו בבזיליקום או שום
(לא רסק) מי שיש לו בבית עגבניות טריות ועסיסיות יכול לרסק כמות של 6 עגבניות
200 גרם גבינה צהובה מגוררת מכל סוג ואפשר גם לערבב כמה סוגים
מלח או כפית אבקת מרק עוף
אורגנו/בזיליקום לטעם פיצה (מי שלא אוהב יוותר)
פלפל שחור.
כפית סוכר.
4 ביצים טרופות במזלג.

2 קופסאות קטנות טונה סחוטות מהשמן לפיזור מעל לפשטידה
מערבבים הכל למעט הטונה וטועמים.כדאי לשפר טעמים ולהוסיף עוד פלפל שחור או מלח
יוצקים לתבנית פיירקס או אחרת בגודל 26 משומנת ולפזר על התחתית 2 כפות פירורי לחם
את הטונה לסחוט היטב מהשמן ולהניח בגושים מעל לפשטידה
את הטונה להדק קלות באטריות שעדיין תבצבץ החוצה.
לנקד את פני הפשטידה עם 2 כפות חמאה כדי למנוע התייבשות פני המאפה.
מחממים תנור לחום 175 מעלות
אופים 35 דקות
מוציאים ומניחים פרוסות גבינה צהובה (מכל סוג) וממשיכים לאפות עוד 5 דקות
מגישים מיד

“טיפ”
ניתן להוסיף זיתים קצוצים, תירס או פטריות מטוגנות בשלב של טיגון הבצל והגמבות .
תהנו

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: