חצילים מוקפצים מתובלים ואפשר להכין גם שקשוקה

חצילים מוקפצים מתובלים ואפשר להכין גם שקשוקה.
מקור:פירגה

תבשיל חצילים אדום מתובל פיקנטי שאפשר להנות ממנו כמנה בפני עצמה,כתוספת לארוחה,כמלית לפיתה
ואם מוסיפים ביצים התבשיל הופך לשקשוקה נהדרת.

מצרכים:
קוביות חציל גדול קלוף למשעי – אפשר להשאיר חלק מהקליפה
4 שיני שום פרוסות
בצל גדול קצוץ גס
כוס קוביות מפלפלים צבעוניים טריים
4 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
כף רוטב צ’ילי מתוק
חצי כוס פטרוזיליה או כוסברה טרייה
כפית אבקת מרק עוף
כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
4 כפות שמן זית
2 כפות מים ועוד כוס מים

אופן ההכנה:
בסיר בינוני מטגנים את הבצל בשמן ומזהיבים קלות
מוסיפים את השום לבחישה אחת או שתיים לא לצבע,רק לארומה ומוסיפים את הפלפלים והחצילים
מערבבים הכל ביחד ומוסיפים 2 כפות מים מהברז
בוחשים כשתי דקות ומגרדים את תחתית הסיר שלא יידבק
מוסיפים כוס מים ומערבבים היטב
מכסים את הסיר ומדי חצי דקה מערבבים שלא יידבק לתחתית
ממשיכים לבחוש עד שקוביות החצילים מתרככות
מוסיפים תבלינים ומערבבים בעדינות שהכל יתמזג ביחד
טועמים ומשפרים וכשהנוזלים מתאדים סוגרים להבה.
אפשר להוסיף 3-5 ביצים ולשקשק שקשוקה.
מגישים מיד .

“טיפים”
1. מי שלא אוהב חצילים שיכין עם קישואים
2. אפשר לוותר על הפלפלים הצבעוניים.

תהנו

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: