עוגת פרג קלמנטינות

עוגת פרג קלמנטינות
מקור:פירגה

כולכם כבר מכירים את עוגת החורף שלי קוקוס קלמנטינות
עוגה נהדרת שכבשה בתים רבים מביניכם.
היום החלפתי את הקוקוס בפרג
לאוהבי הפרג מבטיחה שילוב טעים של ניחוח הדרים בפרג.

מצרכים בקערה:
כוס וחצי פרג טחון טרי (שימו לב להשתמש בפרג טחון טרי שנקנה במעדניה)
כוס סוכר
2 כוסות קמח רגיל – לא להוסיף קמח
שקית אבקת אפיה
לבחוש ביחד. ולהוסיף:
כוס שמן קנולה
כוס מיץ קלמנטינות טרי סחוט ומגורען (מי שלא אוהב הדרים ימיר ליין מתוק+מים)
2 ביצים שלמות
חצי כוס מים פושרים

אופן הכנה:
לערבב היטב עד למיזוג החומרים. מעט דליל אבל לא להתפתות להוסיף קמח.
לשמן תבנית עגולה מספר 24 ולצקת את הבלילה
גם תבנית 26 תתאים והעוגה מעט יותר נמוכה.
לחמם תנור לחום 175 ולאפות בערך 40 – 50 דקות
במידה והעוגה עדיין רוטטת , תניחו ניר כסף ברפיון ותמשיכו לאפות עד שמוכנה.
מיד בתום האפיה להרטיב את העוגה עם 1/4 כוס מיץ תפוזים ממותק
אפשר בנוסף, לזלף סירופ שוקולד שתי וערב.
לקרר היטב לפני שפורסים.
תהנו

2 Responses to “עוגת פרג קלמנטינות”

  1. ברבור במטבח Says:

    ישר רצתי לעוגת קוקוס וקלמנטינה….

    כוס שמן? אפשר חצי כוס?

  2. פירגה Says:

    ערב טוב ברבור
    כוס זה בערך חבילה חמאה של 200 גרם שזה לא הרבה וזה בכל זאת שמן…אז כדאי.
    מומלץ וטעים.
    פירגה.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: