בצק שמרים למגוון מאפים

זה אותו בצק שמרים רב כיווני גיווני שמכינים ממנו
פיצות,פוקצות,ביגלה,פרעצלים בגדלים שונים,מאפינס לחמניות ממולאות בצימוקים אגוזים
או ממרח תמרים שוקולד ועוד כהנה וכהנה……
פשוט הפעילו דמיון ותזרמו. הבצק נוח לעבודה וטעים.
הביגלה קריספיים וניתן לבצוע ולמרוח בחמאה וגבינות
המאפינס עם הצימוק אגוז מתאימים לארוחת בקר טעימה או לשעת התה/קפה אחה”צ (לא מתוק)

מי שרוצה טיפה מתוק,יחמם בתנור וימרח דבש או ריבה לפני ההגשה.
הפוקצ’ה פיצות לארוחות ערב מגוונות.
הפעם הכנתי 9 ביגלה גדולים ו-9 מאפינס ממולאים צמוק אגוז או ממרח תמרים.

המצרכים בקערה:
5 כוסות קמח
1/2 1 כפות שמרים יבשים
כפית מלח
2 כפות סוכר
לערבב ולהוסיף:
כף סילאן
5 כפות שמן
2 כוסות מים חמימים
לערבב לבצק דביק ואם צריך מוסיפים 2-4 כפות מים
לכסות בניילונית ולהכניס למקרר להכפלת הנפח
בין שעתיים ל-5 שעות.
אפשר לתת בוקס קטן ולהתפיח שוב ואפשר לוותר ולהכין מיד .

מכינים קערה עם קמח וכל הזמן טובלים את הידיים בקמח כדי ליצור צורות
לא מוסיפים קמח לתוך הבצק.

כאמור הכנתי 8 ביגלה גדולים בשומשום
ו-9 מאפינס.
הכנתי כדורים גדולים והנחתי בתבניות המאפינס 3/4 גובה התבניות
נעצתי בכל מאפינס כ-3 שברי אגוזים+3 צימוקים נעיצה עמוקה עד לתחתית
המאפינס יתפחו ותתקבלנה לחמניות טעימות.

בחלק יצקתי למעלה 1/2 כפית ממרח תמרים.
תהנו

4 Responses to “בצק שמרים למגוון מאפים”

  1. עדה Says:

    האם להוסיף סילאן גם למאפה מלוח כמו פוקאצ’ה?
    ואם לא – מה את מציעה להוסיף במקום?

  2. פירגה Says:

    עדה ערב טוב
    הסילאן לא ממתיק את המאפים
    את יכולה להוסיף.
    את יכולה גם לוותר.
    פירגה

  3. עדה Says:

    תודה רבה.
    הכרתי את הבלוג שלך לא מזמן, ואני מאד נהנית מהמתכונים שלך.
    תודה.

  4. פירגה Says:

    עדה חמדתי
    אני כל כך שמחה שהצטרפת לבלוג שלי.
    פשוט נוספת למשפחה. תודה.
    נהנה ביחד,מבטיחה
    שלך,פירגה

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: