חיתוכיות תמרים

בחג פורים אפשר להכין מלית פרג. מתכון למטה.

חיתוכיות תמרים
מקור:פירגה
פתאום בא לי רעיון להכין כחיתוכיות ולגוון מהשטרודלים/כרוכיות וכו’.
אתם מוזמנים לנסות ולהכין בצורה הזו ובאמת לגוון לפחות בצורה אם לא בטעם.

מצרכים בקערה להכנת בצק:
200 גרם קוביות חמאה /מרגרינה רכה
מיכל שמנת חמוצה של פעם
3 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
2 חלמונים
קורט קינמון או קליפת לימון
2-4 כפות מיץ קלמנטינות/תפוז
ללוש לבצק נעים ולאשפז מכוסה בניילון שעה במקרר.
להוציא מהמקרר ולחלק ל-2

מצרכים למלית:
2 חלבונים מוקצפים במיקסר עם 2 כפות אבקת סוכר
להוסיף :
מיכל ממרח תמרים אפשר בטעמים לפי בחירה(יש בתוספת:שוקולד,אגוזים,פרג….)
קינמון
2 כפות ליקר או יין מתוק/ברנדי (מה שיש בבית)
לערבב ביחד
שברי אגוזים (קטן)
אפשר להוסיף פירורי חלבה או שוקולד

אופן הכנה:
לשמן תבנית 27X33
לרדד חלק אחד על שיש כמלבן בגודל התבנית ולהדק אותו על פני התבנית
למרוח את כל המלית עם התוספות
לרדד את החלק השני בגודל התבנית ולכסות את המלית.
להדק קלות את פני הבצק
לסמן בעדינות ריבועים או מעויינים – לא עד לתחתית
לחמם תנור מראש לחום 170
לאפות עד שיזהיב בנטייה לחום כ-20 דקות
לקרר
לחתוך לפי הסימנים ולשמור בקופסה סגורה

“טיפים”
1. הבצק מתאים לקריצת עוגיות לעבודה עם ילדים
2. הבצק מתאים להכנת עוגיות סנדויץ’ ממולאות במגוון טעמים
כאמור גם לכרוכיות ממולאות.

מלית פרג לחג הפורים:
חצי קילו פרג טחון טרי מהמעדניה
לשים בסיר 2 כוסות חלב ואת הפרג ולבחוש.
להוסיף כוס סוכר. כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 3 כפות דבש ו50 גרם חמאה ולהמשיך לבחוש.
כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף מעט קינמון —וצימוקים אם רוצים.
אפשר לגרר לימון לטעם. אפשר להוסיף כף יין. אפשר לפזר שוקולד צ’יפס/שוקולד מקופלת או אגוזים.
אפשר להוסיף 100 גרם שוקולד לרוטב החלב ולהמיס ביחד
תהנו

12 Responses to “חיתוכיות תמרים”

  1. Rica Felberbaum Says:

    פירגה יקרה
    מה אפשר במקום ממרח תמרים?
    תודה

  2. Anonymous Says:

    האם אפשר להשתמש בממרח שוקולד של נוטלה במקום?
    תודה יעל

  3. פירגה Says:

    יעל,בדיוק עניתי לריקה שכל ממרח מתאים.

  4. Rica Felberbaum Says:

    שלום פירגה
    כלומר לוקחים את הממרח ומערבבים או מפזרים אגוזים או חלבה
    תודה

  5. פירגה Says:

    תמרחי בנדיבות ומעל תפזרי חלבה וחתיכות אגוזים לא גדולות כדי שתוכלי לחתוך בלי הפרעות.
    תכניסי את החלבה המפוררת וחתיכות האגוזים לתוך הממרח בעזרת כפית
    בבקשה.

  6. דורית Says:

    פירגה יקרה!

    מה במקום שמנת?[לפרווה]

  7. Rica Felberbaum Says:

    פירגה שלום
    האם יש ספר מתכונים סבתא בישלה דייסה? האם ניתן לרוכשו?
    תודה

  8. פירגה Says:

    תנסי בגוגל
    בבקשה.

  9. Anonymous Says:

    אתמול הכנתי והבאתי את החיתוכיות
    למפגש של 20 חברים והן היו הצלחה אדירה. מלאתי בממרח שוקולד וקינמון,
    חתכתי למעוינים לפי הצעת פירגה ועל אבקת הסוכר קישטתי בסירופ קרמל. יצא מאפה אסתטי וטעים מאד. כולם בקשו לדעת את הסוד והפניתי לבלוג שלך. תודה רבה מיעל

  10. פירגה Says:

    יקירתי יעל
    כל כך שימחת אותי שהעוגיות הצליחו וטעמו לכם.
    כל פעם תגווני במלית אחרת ובקישוט אחר.
    נ פ ל א.
    תודה שאת מפיצה את הבלוג שלי.
    רוצה שכולם יהנו.
    פירגה.

  11. Rica Felberbaum Says:

    פירגה שלום
    נפלא!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    זה עתה זה יצא מהתנור, מה לאמר לך ריח וטעם נפלא תודה מכל הלב הבצק פשוט נהדר אנסה אותו לכרוכיות השתמשתי בבצק בכל הביצה כי הממרח היה מוכן ולא הוספתי לו חלבונים שוב תודה

  12. פירגה Says:

    ריקה היייייי
    איזה יופי לך וטעים וכיף.
    שמחתי לקרוא את ההודעה שלך.
    מעולה.
    פירגה

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: