מרק אפונה עם קוביות תפוחי אדמה ובטטה

מרק אפונה עם קוביות תפוחי אדמה ובטטה
מרק סמיך וטעים מאד.
מקור:פירגה
המצרכים וההכנה:
1.
שמים 500 גרם אפונה יבשה בסיר גדול למרק
וממלאים 3/4 גובה מים
מבשלים עד לריכוך דייסתי (ממש דייסה)
כשעה וחצי בישול…
2.
במחבת מטגנים בצל קצוץ עם 3 כפות שמן עד להזהבה.
מוסיפים את הבצל לסיר המרק .
3.
מוסיפים מים במידה וחסר ומתבלים:
כפית פפריקה, מלח, כמון, פלפל שחור, אני מוסיפה 2 כפות מרק עוף ואת המלח מוסיפה אחרי טעימה
4.
בינתיים חותכים לקוביות 2 תפוחי אדמה+2 בטטות
מכניסים תחילה את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים עד שיתרככו כ-25 דקות
אחר כך מוסיפים את קוביות הבטטה שמתרככות מהר לכ-15 דקות
משבחים טעם בודקים שהירקות רכים
מוזגים לכל צלחת מנה יפה וכותשים שן שום טרי מעל
אפשר להגיש עם כף שמנת חמוצה
תהנו

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: