תבשיל חצילים קישואים תפוחי אדמה ברוטב אדום

תבשיל חצילים קישואים תפוחי אדמה ברוטב אדום
מקור:פירגה

טעים כתוספת לכל ארוחה או כארוחת ביניים עם לחם שחור טרי
אני לא יכולתי להפסיק לטעום מהסיר….יאמי

המצרכים וההכנה:
לקלף חציל גדול , לחתוך קוביות 3X3 ולשים בקערה
(חתיכות גדולות כדי שישמרו עד אחרי הבישול על צורה נאה, אחרת
יהפכו לנזיד)
להשהות חצי שעה
לייבש במגבות ניר
לטבול בנדיבות בקמח ( “טיפ” למטה )
לטגן עם 3 כפות שמן תוך כדי בחישה כרבע שעה
( בגלל הקמח החצילים לא יספגו שמן ) (צריך כל הזמן לבחוש)
מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית ומשקפים בצל קצוץ כ-2 דקות בבחישה
מוסיפים גם 3 שיני שום קצוצות ומערבבים
מוסיפים:
קוביות מ-3 קישואים מקולפים
קוביות קטנות מ-2 תפוחי אדמה מקולפים
לבחוש מספר דקות ולהוסיף:
4 כפות רסק עגבניות
כוס עגבניות מרוסקות מקופסה
2 כפות סוכר
2 כוסות מים
כף אבקת מרק עוף ובסוף אחרי טעימה מוסיפים את המלח לפי הטעם
פלפל חריף לטעם
כף גדושה פפריקה מתוקה
פלפל שחור
להרתיח ולהנמיך להבה.
כשתפוחי האדמה רכים,התבשיל מוכן.
הגלל שהירקות נדבקים לתחתית הסיר יש לבחוש לעיתים קרובות .

טיפים”
1.מי שאוהב טעם חמוץ יוסיף למנה שלו כמה טיפות לימון
2. את הקימוח אני עושה בשקית ניילון.מכניסה את קוביות החציל עם חצי כוס קמח ומנערת עד שכל הקוביות יתעטפו בקמח.
תהנו

2 Responses to “תבשיל חצילים קישואים תפוחי אדמה ברוטב אדום”

  1. הילה Says:

    יאאאא
    פירגה
    אני מחפםשת את המתכון הזה כבר המון זמן
    תודה

  2. פירגה Says:

    הייי חמודה
    חלה מתוקה נעלמה תוך פחות מדקה…
    חהחהחהחהחה כולם כל כך אהבו את התבשיל.
    תודה ויום נפלא
    פירגה

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: