חלות מתוקות

חלות מתוקות

המצרכים:
קילו קמח רגיל מ נ ו פ ה
2 כפות גדושות שמרים יבשים או שקית שמרים של 50 גרם
כף מלח
ביצה+2 חלמונים (החלבון ישמש להברשה)
150 גרם חמאה מומסת – לפרווה מרגרינה
כף דבש
2 עד 1/2 2 כוסות חלב פ ו ש ר- לפרווה מים . מתחילים עם 2 כוסות ומוסיפים לפי הצורך בזמן הלישה.
1/2 עד 3/4 כוס סוכר תלוי במתיקות שאתם אוהבים.

לקישוט: שקדים קצוצים,פרג,שומשום

אופן ההכנה:

להרכיב במיקסר את וו ההפעלה לבצקים
לערבב במיקסר את הקמח והשמרים
להוסיף את יתר החומרים (בהתחלה רק 2 כוסות נוזלים)
לערבל 10 דקות
הבצק אמור להיפרד מדפנות הקערה ומתקבל כמו כדור סביב וו ההקצפה
במידה והבצק פירורי כאמור יש להוסיף נוזלים כדי לאחד אותו
מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים.
לאחר שהכפיל נפח לתת אגרוף קטן ולהמשיך להתפיח.
אחרי התפחה שניה ללוש את הבצק בעדינות עם מעט קמח (לא הרבה)
לאפות מגוון חלות או לחמניות
למשל:
לחלק ל6 כדורים
מכל 3 כדורים יוצרים נקניקים ומהנקניקים מכינים צמות
להניח את 2 החלות על ניר אפיה בתבנית הגדולה. להשאיר רוווח בין החלות.
להבריש בחלבון טרוף + כף נוזלים
להתפיח עוד חצי שעה
על כל חלק לפזר עיטור בחירה: שומשום שקדים או פרג.
לאפות בחום 165 מעלות כ-40 דקות או עד הזהבה חומית
תהנו

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: