חיתוכיות שקדים בקצף י ב ש

חיתוכיות שקדים
בעוגיות האלה נזכרתי כשראיתי חברים טובים שלי שהעוגיות הפכו לעוגיות החביבות על
בני ביתם .
אני זו שהבאתי להם אותם לפני שנים רבות מאד. המתכון כמובן לא היה אצלי או שכן בין
המחברות הרבות שעדיין לא מיציתי עד תום…….
העוגיות בלי אבא ואמא.יתומות.בינתיים….אולי מישהו יאמץ אותן?
שוות מאד. באחריות.

המרכיבים לבצק בקערה:
200 גרם חמאה רכה (במקור עם מרגרינה)
2 חלמונים
כוס סוכר
כפית קינמון
תמצית שקדים
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כוסות קמח רגיל
ללוש ולשטח בתבנית משומנת בגודל 27X33
את החלבונים להקציף במיקסר עם כף סוכר
אחרי שמוקצף, להוסיף 150 גרם שקדים גרוסים (לא טחונים ולערבב ביחד)
למרוח את הקציפה על הבצק באופן שווה.
לחמם תנור מראש לחום 170 מעלות ולאפות כ-20 דקות.
להוציא ולחתוך ריבועים
להמשיך לאפות בחום 120 מעלות עד שהקצף יתייבש היטב
אצלי לקח לפחות 30 דקות עד שהקצף התיבש.

לקרר לחתוך לפי הסימנים ולשמור בקופסה סגורה.
תהנו

5 Responses to “חיתוכיות שקדים בקצף י ב ש”

  1. Rica Felberbaum Says:

    שלום פירגה
    נפלא אלה הן עוגיות של אמא שלי היא מרחה קצת ריבת מששים מתחת לקצף
    ריגשת אותי

    תודה

  2. פירגה Says:

    ריקה הייי חמדתי
    שוב, יש המון מתכונים דומים וגם לי בבלוג יש מגוון דומה. מוכר.
    זה משהו אחר. טעם אחר . בלי ריבה.
    באמת עוגיות שמזכירות נוסטלגיה.
    תהני.

  3. Rica Felberbaum Says:

    פירגה שלום
    אפיתי אותם הם מאוד טעימות הבעיה היחידה היא שהקצף נפאד מהבצק כלומר כשלוקחים אותם ביד הם נפרדים

  4. Rica Felberbaum Says:

    לכן אני חושבת ששקית של שקדים טחונים של 100 גר’ מספיק שלא יהיה כל כך יבש כבר כשמורחים אותם מה את אומרת?

  5. פירגה Says:

    תנסי.אין בעיה.
    תלחצי קצת את הקצף לבצק. זה לא אמור לקרות.
    אגב, העוגיות יבשות.
    בבקשה
    פירגה

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: