קציצות בשר בנגיעות כרובית ברוטב אדום עם ירקות

קציצות בשר בנגיעות כרובית ברוטב אדום עם ירקות
עוד תבשיל נהדר שהכנתי לנו בשילוב ירקות בשר וטעמים.
חלק מהקציצות ניתן להשאיר בלי רוטב,אולי לא כולם אוהבים.

מקור:פירגה

מצרכים לקציצות:
1/4 קילו בשר הודו/עוף טחון
1/4 קילו בשר בקר טחון
ביצה
2 פרחי כרובית מבושלת מגוררת
מטגנים 3 בצלים קצוצים פרוסים
מפרישים חצי לקציצות וחצי לרוטב
מלח,פלפל
מערבבים ומוסיפים פירורי לחם לפי הצורך
מכינים קציצות שמנמנות ומטגנים מ-2 הצדדים

מכינים בסיר שטוח ורחב את הרוטב:
לבצל המטוגן שנשאר מוסיפים:
כף רסק עגבניות
4 עגבניות קלופות מגוררות או להוסיף עוד כף רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כפית אבקת מרק עוף
כף גדושה סוכר
מעט מיץ לימון
פלפל שחור
2 כוסות מים רותחים מערבבים
את פרחי הכרובית שנשארו
מוסיפים קוביות מתפוח אדמה גדול ופרוסות דקות מגזר גדול
בטטה חצויה לאורך
טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.
מבשלים את הרוטב על להבה קטנה עד שהירקות מתרככים
מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-10 דקות הכל ביחד על להבה נמוכה
אם רוצים יותר רוטב יש להוסיף מים רותחים מאחת פינות הסיר.

“טיפ”
במקום רסק עגבניות ניתן להשתמש בקופסה של עגבניות מרוסקות בתוספת בצל במשקל של 250 גרם.
תהנו

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: