עוף ממולא בורגול,חומוס ועוד טעימים.

עוף ממולא בורגול חומוס ועוד טעימים
מקור:פירגה

אחרי העוף הממולא המתקתק באורז ופירות יבשים שהכנתי בעבר….שצבר אחוז לא מבוטל של מעריצים ,
ניסתי למצוא משהו שונה בתכלית שיהיה מנצח ולא פחות טעים
אז………
את הרעיון למלית לקחתי מהמג’דרה בורגול
שלי.
הוספתי חומוס ועוד מרכיבים
צבעתי את העוף במגוון צבעים והוספתי לו ריחות וטעמים.
את העוף הכנתי בקדירת חרס.

מצרכים:
עוף יפה וגדול בעיקר טרי עם העור מושרה ומרוח היטב מכל הצדדים , מתחת לעור, וגם בפנים כ- 3 שעות – בכף תבלין גריל עוף ואם אין אז פפריקה מתוקה, 5 כפות שמן.
מלית:
כוס אורז י ב ש
כוס בורגול ע ב ה
כוס גרגרי חומוס מבושל
3 כפות שמן
3 כוסות מים רותחים
תיבול לאורז: קורט קינמון,מלח, פלפל,כמון.
בצל גדול חצוי ופרוס
למצע בקדירה:
2 תפוחי אדמה חתוכים פרוסות
גזר גדול חתוך פרוסות
בטטה
בצל קטן חתוך ל-4
את הירקות מערבבים עם המרינדה שנשארה מהעוף אחרי השרייה (אם לא נשאר רוטב מכינים חדש
מפפריקה או גריל עוף+שמן)

ההכנה:
שמים בסיר את האורז+3 כוסות מים רותחים
מתבלים ומבשלים על להבה קטנה מאד מכוסה 7 דקות
מוסיפים את הבורגול והחומוסים וממשיכים לבשל עד שהאורז רך
אם האורז יבש וקשה מוסיפים מהצד מעט מים רותחים מערבבים וממשיכים לבשל.
במקביל לבישול האורז, מטגנים במחבת ב-3 כפות שמן את הבצל הגדול חצוי ופרוס עד להשחמה
מוסיפים את הבצל לסיר האורז בשלב שכמעט מוכן ובוחשים.
משמנים את הקדירה ומסדרים את הירקות המתובלים.
ממלאים את פנים העוף וגם בין העור לגוף . (בעזרת מספריים מפרידים את העור מהגוף וכך נוצר הכיס למלית).
אם נשארה מלית מפזרים מסביב לעוף.
מכינים 2 כוסות מים רותחים+כפית אבקת מרק עוף+כפית פפריקה מתוקה+קורט פלפל שחור
כוס אחת יוצקים מאחת מפינות הסיר ואת הכוס השנייה משאירים בצד להרטבות.
מכסים את הקדירה בניר כסף ומעל במכסה הקדרה

אופים שעה בחום 200 מעלות בתנור שחומם מ ר א ש.
אחרי שעה מורידים את חום התנור ל-170
ממשיכים לאפות מ כ ו ס ה עוד כשעה וחצי או עד שהעוף רך מאד.
מרטיבים מדי פעם את האורז והעוף שלא יתייבשו (זוכרים? הכוס נוזלים שהשארנו בצד)
אפשר להניח עלה רוזמרין טרי מעל לתבשיל לפני שמכניסים לתנור.
הערה:
מי שלא משתמש באבקת מרק ישים מלח במקום.
תהנו.

12 Responses to “עוף ממולא בורגול,חומוס ועוד טעימים.”

  1. Rica Felberbaum Says:

    שבת שלום
    אפשר לעשות כך אבל ממולא עם לימון וטימין?
    תודה

  2. פירגה Says:

    ריקה יקרה
    בבישול,כל מה שנראה לך ובא לך שווה לנסות.
    זו דעתי.
    בברכה,פירגה

  3. Rica Felberbaum Says:

    פירגה יקרה

    מעולה אני מנסה ואדווח לך לאיזו קדרה את מתכוונת מחרס כזו שניתן לבשל בה גם על גלויה?

    תודה

  4. Rica Felberbaum Says:

    פירגה שבת שלום

    תודה את פשוט נהדרת
    עכשיו אספר לך גם ממטבחי, יש לי את אותו סיר ואם תסתכלי כבתוב עליו בגרמנית “לחם” כלומר אפשר לאפות בו לחם אני אופה בו לחם יוצא מדהים

  5. פירגה Says:

    תודה ריקה.
    אני אופה בו גם תפוחי אדמה בקליפה
    לפעמים מוסיפה בטטות ובצלים.
    יוצא כמו בקומזיץ. גם טעים.

  6. Rica Felberbaum Says:

    תפוא עוד לא אפיתי בו את מוכנה לאמר לי איך?

    תודה

  7. פירגה Says:

    רק להכניס לסיר תפוחי אדמה שלמים
    לא לקלף ולא כלום.
    אפשר גם ראשי שום , בצל שלם וגם בטטה עם הקליפה. לא מקלפים כלום
    אפשר לזלף מעט שמן זית
    בודקים אחרי שעה ואפשר להשאיר יותר זמן.

  8. Rica Felberbaum Says:

    תודה פירגה באמת תודה צריך גם לסגור עם ניר כסף או מספיק מכסה?

  9. Rica Felberbaum Says:

    באיזה חום?

  10. פירגה Says:

    חום 200 מעלות לא לעטוף רק להניח
    ולסגור.

  11. זאת אני 3 Says:

    פירגה בוקר טוב
    האם ניתן להכין את העוף בפיירקס???

    תודה על תשובתך זאת אני 3

  12. פירגה Says:

    זאת אני הייייי
    לא יודעת לגבי פיירקס.
    עד כמה שזכור לי את מכינה את העוף הממולא הראשון שהכנתי.זה שממולא כל טוב.
    תכיני באותה מתכונת.
    בבקשה ותהנו

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: