פסטרמה חזה עוף

פסטרמה חזה עוף
בגירסה של פירגה
מצרכים:
תבנית אינגליש קייק
ניר כסף
צנובר לקישוט
תבלינים ראו בגוף המתכון
פרפר חזה עוף נקי
משרים את חזה העוף במקרר לפחות 15שעות בכלי קטן שמכיל בדיוק את החזה והמרינדה . עוטפים את הכלי בניילונית.

המרינדה:
3 שיני שום קצוצות ,1/4 כוס שמן ,1/2 כוס יין אדום יבש, 1/2 כוס מים ,כף גריל עוף או פפריקה
מתוקה, 2 כפות סילאן, מעט פפריקה חריפה, כף רוטב סויה ,כף טימין יבש .
להניח בתבנית את החזה עם כל המרינדה. (החזה שלם ולא חתוך)
לדחוס את החזה עם הגב למעלה בין דפנות התבנית
לצקת מעל לחזה את המשרה. לפזר קצת מלח ופלפל שחור.
לחמם תנור לחום הכי גבוה שיש לכם (עד 250) ולהכניס את החזה ל-5 דקות
להוריד את החום ל-180 מעלות ולצלות לפחות 20 דקות מכל צד . לבדוק ואם יש צורך ממשיכים בצליה.
לפני סיום הצלייה כ-3 דקות בערך…הוספתי חופן צנוברים.
יש להרטיב מדי פעם את החזה בנוזלי המרינדה.בצורה כזו הפסטרמה תהיה עסיסית במיוחד.
לקרר,לפרוס דק מאד ולהנות.
למראה יותר “שזוף” להסיר את ניר הכסף להרטיב היטב מנוזלי המשרה ולצלות מספר דקות נוספות.
תהנו

18 Responses to “פסטרמה חזה עוף”

  1. Anonymous Says:

    האם לא יוצא יבש? ולא הבנתי האם לאפות עטוף בנייר כסף? תודה עדה

  2. פירגה Says:

    עדה שלום רב
    בגלל ההשרייה הארוכה לא מתייבש.
    עוטפים את התבנית בניר כסף כל זמן הצלייה.
    משך הצליה תלוי בתנור והקצב שלו.יש לשים לב.
    התיבלון שלי לא מחייב אותך.את יכולה לתבל איך שאתם אוהבים.
    בבקשה.

  3. יערה Says:

    פירגה!!!
    כמה דברים:
    מזמן אני חושבת להכין פסטרמה בבית, ואפילו קיבלתי כמה מתכונים נחמדים. הפסטרמה שלך נראית מליון דולר ואכין אותה בקרוב..

    מהר מהר להוסיף לקטגוריית דיאטה ובריאות: בהשוואה לפסטרמה מעושנת וקנוייה- פסטרמה ביתית בריאה לאין ערוך!!!

    תודה על המתכון המבטיח,
    יערה

  4. פירגה Says:

    בקר אור יערה
    תכיני ותספרי איך יצא לך
    יום נפלא

  5. אביטלתל Says:

    זה מחזיק בהקפאה ?

  6. Anonymous Says:

    כמה זמן נשמרת הפסטרמה במקרר?

  7. פירגה Says:

    פסטרמה
    אפשר להקפיא ולהפשיר במקרר את הכמות שרוצים.
    המלצה שכדאי להכין כמות גדולה יותר.
    בברכה ובהצלחה
    פירגה

  8. פירגה Says:

    פסטרמה נשמרת במקרר שבוע אבל כדאי להקפיא ומדי פעם להוציא להפשרה את הכמות הרצוייה.
    יש להפשיר במקרר לאט לאט ולא בחוץ
    בבקשה
    פירגה

  9. Anonymous Says:

    נישמע מעולה
    פסטרמה מעולה לאנשים שעושים דיאטה
    וזה בדיוק משאני מחפשת.תודה לך אחלה מתכון.אכין בשבוע הבא.

  10. פירגה Says:

    בכיף ובהצלחה

  11. Anonymous Says:

    רוצה לעשות את המתכון הזה בזה הרגע…ושאלה….האם יש צורך לקשור בחוט את חזה העוף ואז במרינדה? או שאין צורך לקשור אותו? תודה! והמתכונים שלך משגעים!

  12. נורית Says:

    נשמע מעולה רק שלא הבנתי דבר אחד
    אופים את הפסטרמה בתבנית אינגליש קייק ? הכוונה לפרפר שלם או חצי ?
    כי התבנית צרה ולא ברור לי איך זה נכנס פנימה.
    אשמח לתשובה מהירה כי קניתי את כל המצרכים הדרושים ורוצה להכין את זה לשבת.

  13. פירגה Says:

    לא קושרת מניחה אותו לרוחב תבנית אינגליש והוא הדוק טבעי.
    ספרי איך יצא.
    תהנו.
    תודה עם חיבוק על המחמאות

  14. נורית Says:

    אל תצחקי עלי !!!
    הרגע גיליתי שקניתי פרפר של חזה הודו ולא עוף ובגלל זה שאלתי את השאלה. הגודל לא הסתדר עם גודל התבנית.
    מה דעתך, אפשר להכין עם חזה הודו ? או לדחות את ההכנה עד שאקנה חזה עוף ?

  15. פירגה Says:

    תכיני בתבנית מתאימה.בטוח שיש לך עוד תבניות בבית.
    בהצלחה.

  16. פירגה Says:

    חזה עוף קטן ונכנס בתבנית אינגליש.
    חזה הודו תתאימי תבנית אחרת.אין בעיה.
    בהצלחה.

  17. פירגה Says:

    לא הכנתי עם חזה הודו. הכנתי עם עוף.
    צריך לקנות חזה הודו נ ק ב ה.

    כשאכין עם הודו,אדע לתת תשובות יותר מדוייקות .
    פירגה.

  18. ברבור במטבח Says:

    יש יש יש

    ישר מדפיסה ומכינה השבוע

    איך זה התפספס לי המתכון הזה…. !!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: