עוגיות רייבה-גירסת גרסיה

תודה ל-rona362 על התמונה היפה.
עוגיות רייבה בגירסה הלבנונית הכי טעימה שיש
מהספר של גרסיה גרגו הבישול הלבנוני.
כמה שאני אוהבת את הספר הזה,כי הוא מזכיר לי
את בית בעלי ואת הארוחות המיוחדות שאמא שלו הכינה למשפחה.
נותרו געגועים עזים . חלק מהמתכונים דומים או מדוייקים להפליא לשל חמותי.
חלק מהמתכונים שאני הבאתי מהבית,מפוזרים על פני הקטגוריות הרבות.

עוגיות רייבה
מצרכים והכנה ל-2 תבניות.
200 גרם מרגרינה רכה
1/4 כוס שמן
3/4 כוס אבקת סוכר
1/2 3 כוסות קמח רגיל
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
מי ורדים לטעם
פיסטוק חלבי חלוט וקלוף כ-50 גרם לנעיצה בכל עוגיה
אפשר לנעוץ חצי שקד קלוף .
לשים בצק רך שאינו נדבק (אפשר להוסיף קמח) ומניחים שעה במקרר.
קורצים כדורים קטנים ושוטחים אותם מעט.
מניחים בתבנית על ניר אפיה במרחק 3 ס”מ זה מזה.
נועצים פיסטוק או 1/2 שקד
אופים בחום 170 מעלות כ-20 דקות לצבע ב ה י ר
מקררים ומניחים כל עוגיה בספלון ניר
מסדרים שכבות בקופסה סגורה היטב.
תהנו

4 Responses to “עוגיות רייבה-גירסת גרסיה”

  1. aviva Says:

    הי פירגה,

    תודה רבה על המתכונים הרבים והטובים!

    לגבי מתכון זה רציתי לשאול אם אפשר להחליף מרגרינה בחמאה ואם כן מה הכמות של החמאה?

    המון תודה ויום נעים!

  2. פירגה Says:

    אביבה יקירתי בעונג רב.
    אפשר להמיר לחמאה אותה כמות כמובן.
    תהני.נפלאות.
    פירגה

  3. Anonymous Says:

    עשיתי, יצא מצוין.
    תודה

  4. פירגה Says:

    תודה מקרב לב על התגובה.
    תהנו.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: