מקור:פירגה
קודם כל העוגה מאד קלה להכנה וכל אחד יכול להכינה.
בטעם שוקולד אגוזים
ומעל מוס משולב גבינה שוקולד לבן ואננס
בציפוי פירורי ביסקוויט (חלק מהבצק האפוי)
אחרי הביס הראשון הבנתי שזו בחירה מדהימה לעוגה מנצחת.
מצרכים והכנה לבסיס בקערה:
200 גרם חמאה/מרגרינה רכה
6 כפות סוכר
2 כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כוס אבקת שוקולית
1/4 כוס אגוזים קצוצים
טיפונת חלב ללישת הבצק – 2-3 כפות
מחלקים את הבצק ל-2
חלק אחד שוטחים בתבנית עגולה 24 משומנת
חלק שני שוטחים בתבנית אינגליש קייק משומנת (ישמש לפירורים)
אופים את שני הבסיסים בחום 175.
את הבצק בתבנית העגולה אופים כ-12 דקות עד שמזהיב ומוכן.
הבצק בתבנית אינגליש קייק אחרי 10 דקות מפוררים ומחזירים לאפיה לעוד 10 דקות או עד שיהיה קריספי
לצנן את הבצקים .
להרטיב את הבצק שבתבנית העגולה (אחרי שהתקרר) עם 1/4 כוס מסירופ האננס שבקופסא.
מצרכים והכנה למוס בקערת המיקסר:
2 מיכלי שמנת מתוקה
2 שקיות אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס סוכר
מערבלים לקרם ומוסיפים בעדינות:
500 גרם גבינה לבנה 5%
100 גרם שוקולד לבן מגורר
3/4 כוס חתיכות אננס קטנות (לחתוך)
מערבבים טועמים אם מספיק מתוק לכם…. ויוצקים על הבסיס
את הבצק לפירורים מפוררים במגי’ימיקס ומפזרים על העוגה
שומרים במקרר ולא בפריזר
מכינים את העוגה לפחות יומיים לפני ההגשה.
February 5, 2009 at 6:10 am |
בוקר טוב לך פירגה
מזמן אני רציתי לכתוב לך שאני עוקבת אחרי המתכונים שלך.(את נמצאת אצלי במועדפים)המתכונים שלך קלים,טובים וטעימים. גם אני חובבת בישול ואפיה, ונמצאת שעות רבות במטבח. ואוהבת לגוון ולנבור במתכונים של נשים אחרות.
כל הכבוד לך והמשיכי כך.
דרך אגב החלות והלחמניות חוגגות אצלי כל שבת ממתכון שאת פירסת בבלוג שלך.
יישר כוח
February 5, 2009 at 11:30 am |
מירי יקרה
בהחלט כיף לשמוע שיש עוד חובבות בישול/אפיה וכו’…..
אותי זה מרגיע ומבריא.חולמת בלילה ומיישמת ביום.
תודה על ששיתפת בפירגון על הלחמניות/חלות שלי.
שנמשיך להנות ליצור ולהפתיע
פירגה.
February 5, 2009 at 3:10 pm |
פירגה, העוגה נשמעת מעולה!!!!!!!! אני חייבת לנסות אותה בקרוב…….
מבטיחה לעדכן 🙂
February 5, 2009 at 3:31 pm |
עדי,
בשמחה תנסי ותעדכני.
February 6, 2009 at 2:16 pm |
פירגה שבת שלום
רב תודות על העידכונים , העוגה נראת מדהימה תודה על הכל זאת אני 3 |4U|