מפרקה – שקשוקה חריפה מפול ירוק

מפרקה
שקשוקה פול חריפה מתכון מבית הורי בעלי ממוצא חלבי
המתכון עבר אי אילו שינויים קלים בתיבול כי לא זכרתי בדיוק מה מתבלים.
יצא פיקנטי,חריף במידה ונזלל בהנאה.
3 מנות משביעות.

מאת:פירגה
מצרכים והכנה:
5-7 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ
2 כוסות פול ירוק סנפרוסט
1/4 כוס מים מהברז
4 ביצים טרופות במזלג
מוסיפים לקערת הביצים:
כפית רוטב צ’ילי מתוק
כפית פפריקה חריפה או פחות לפי טעם אישי
כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
מערבבים ביחד
כוס כוסברה טרייה קצוצה גס – שומרים להגשה
הכנה:
בסיר שטוח ורחב מטגנים בשמן הזית את הבצל ומזהיבים מעט
מוסיפים את הפול ומטגנים עד ש ח ל ק מהפול מקבל גוון זהבהב וטיפה נחרך בצדדים.
מוסיפים 1/4 כוס מים ומנמיכים להבה
מבשלים בערבוב עד שהמים מתאדים
יוצקים את הביצים המתובלות
מערבבים עד שהביצים עשויות.
יוצקים לצלחת הגשה ומפזרים את כל הכוסברה מעל
מגישים מיד עם לחם שחור טרי , זיתים וירקות חתוכים.
תהנו

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: