חזה עוף מוקפץ עם סלק וכרוביות

חזה עוף מוקפץ עם סלק וכרוביות
מקור: פירגה
מתכון מבית היוצר שלי והכל התחיל מסלק קטן שעמד לו על השיש ותהיתי מה יעלה בגורלו.
תראו איזה צבע המוקפץ “תפס”.

מצרכים :
300 גרם עד 1/2 קילו חזה עוף חתוך רצועות דקות
בצל קצוץ
2 תפוחי אדמה מבושלים (יום קודם) חתוכים לצ’יפסים
2 פרחים מכרובית לא מבושלת (מכל פרח קוטמים פרחים קטנים)
סלק קטן טרי (לא מבושל) בלי קליפה מקולף פרוסות דקיקות בקולף הירקות.הסלק יוצא קריספי וקצת קשה.

אם לא תאהבו אותו כך,בפעם הבאה תרככו אותו מעט במיקרו.
שן שום קצוצה
5 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
כפית קטנה פפריקה
2 כפות סילאן או סוכר חום
כף גדושה קטשופ
קורט או שניים קינמון
כף רוטב סויה
לא להוסיף נוזלים

הכנה:
לטגן ב-5 כפות שמן זית את הבצל והשום להזהבה קלה
להוסיף את חתיכות החזה ולטגן ב ה ק פ צ ה כ-2 דקות בווק או מחבת עמוקה
כשהבשר רך, להוסיף למחבת את יתר המרכיבים והתיבול
להקפיץ ביחד עד שכל התבשיל מתכסה בתבלינים
להנמיך להבה ולסגור מכסה ל-2 דקות כשמדי פעם מקפיצים את התכולה
משפרים טעם.
מגישים מיד מקושט עם עירית קצוצה או בצל ירוק

“טיפ”
ההקפצה מונעת מהמרכיבים להיות מעוכים ודייסתיים.
תהנו.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: