חמין מקרוני

חמין מקרון בשיטה עסיסית במיוחד
תוצאה מרנינה עם ניחוח משכר
אז זה לא החמין מקרוני המקורי אבל לטעמינו זה נפלא.
הרעיון למתכון נלקח מזיוי האחת וזהו ולה התודה.
מאת:פירגה

מצרכים:
6 כרעיים חצויות מתובלות בפלפל שחור מלח והרבה גריל עוף (בחירה שלכם אם להשאיר את העור)
6 ביצים קשות מבושלות (משאירים את הקליפה)
3 בצלים חצויים פרוסים
3 שיני שום קצוצות
תפוח אדמה גדול מקולף ופרוס
בטטה פרוסה
500 גרם ספגטי בעובי בינוני
קופסה עגבניות מרוסקות 260 גרם בטעם בצל של יכין ללא תוספים משמרים
כף גדושה סילאן
כף גדושה אבקת מרק עוף
1/2 כפית כמון
3 כפות גדושות פפריקה מרוקאית מתוקה
3 כפות קטשופ
1/2 כפית קינמון אפילו חובה לארומה שתקבלו במשך כל זמן האפייה.
פלפל שחור ומלח אחרי טעימה

הכנה:
1. שמים בסיר 3 כפות שמן זית ומזהיבים בצלים ושום
2. מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה והבטטה . מוציאים לצלחת
3. מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים מכל הצדדים עד שיושחם יפה .כ-20 דקות . מוציאים לצלחת.
4. לשמן שבסיר מוסיפים עוד 3 כפות שמן, את העגבניות והתבלינים
מגרדים את התחתית שהעוף טוגן ומערבבים
מוסיפים 1/2 2 כוסות מים ומבשלים כ-5 דקות על להבה קטנה
5. מורידים כמות של כוס מהרוטב מוסיפים 2 כפות שמן מערבבים ומשאירים בצד
6. מבשלים את הספגטי פחות 2 דקות מהרשום על גבי האריזה-מסננים ומוסיפים אותו לסיר עם הרוטב
האדום ומערבבים.

הרכבת הסיר:
משמנים את תחתית הסיר ומניחים את תפוחי האדמה והבטטה
לצקת על הירקות 1/2 מכמות הספגטי
לסדר מעל את העופות והביצים
לכסות ביתר הספגטי
לצקת את הכוס עם הרוטב ששמרנו בצד עם כף באופן שווה על פני התכולה –

מי שאוהב את המקרונים קריספיים יותר ולא רכים מדי יוותר על תוספת כוס הרוטב.
לכסות בניר אפייה משומן כשאת הצד המשומן שמים על התכולה
לדחוס את הניר כלפי פנים הסיר.
מעל ניר האפייה לכסות גם בניר כסף ולסגור מכסה
לחמם תנור לחום 180 מעלות עם הסיר למשך 30 דקות
להוריד חום ל-100 ולאפות -8 שעות.
בודקים ואם הכל נראה סבבה ממשיכים לאפות כמה זמן שרוצים תוך שמירה.
תהנו

4 Responses to “חמין מקרוני”

  1. Anonymous Says:

    WOW פירגה יקרה החמין נראה טעים ומשובח בטוחה שהמשפחה שלך היקרה אהבה
    את החמין
    המתכון נקראה טעים מאודדד
    ומיוחד עם התוספות המתוקות
    כל הכבוד תמשיכי כך
    ממש כייף לבקר כאן
    שבוע טוב
    זיוי
    @)~~~~~;~~~~~]

  2. פירגה Says:

    זיווש יקרה
    שמחתי שנכנסת להגיב בבלוג.את נהדרת.
    מקווה לראות אותך עוד הרבה ושנכין עוד המון טעימים בהנאה.
    פירגה

  3. אתי Says:

    פירגה
    אני מכינה מתכון זה בצורה שונה נראה לי מעניין אנסה ואגיב

    אתי

  4. פירגה Says:

    אתי ערב טוב
    ראיתי המון גרסאות למתכון הזה.
    תנסי,בכיף.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: