עוגה בשחור ולבן

עוגת בשחור ולבן 27/01/06 17:46
מאת: פירגה

עוגת שחור ולבן עוגה נושנה ישנה שלי עם הערות למטה של נחמדה מאד .

מצאתי את העוגה הזו בשיטוטי במאמרים של פורום אוכל חלבי בו אני חברה ואני שמחה לשתף אתכם.
תבנית עגולה קפיץ מספר 24 משומנת. או 2 תבניות אינגליש קייק .

מצרכים :

חבילה מרגרינה רכה =200 גרם . מניחה שחמאה תעשה עבודה מצוינת ויש המלצה למטה להכין עם כוס שמן.
2 כוסות סוכר
4 ביצים שלמות
כוס מים רותחים
כוס קמח קראנצ’י מלא של סוגת
כוס וחצי קמח רגיל
אפשר לשים 1/2 2 כוסות קמח רגיל ולוותר על המלא.
שקית אבקת אפיה
3 כפות קקאו אני משתמשת בעלית- הכי רגיל.
לבחוש חוץ מהקקאו את כל המצרכים.
הבלילה צריכה לצאת ד ל י ל ה. אם יותר מדי דלילה , אפשר להוסיף עוד 2-3 כפות קמח.
לחלק את הבלילה ל-2
לחצי להוסיף את הקקאו ולבחוש.
ליצוק לתבנית 24 משומנת את 2 הבלילות אחת על השניה.
לא צריך לערבב.
לאפות בחום 175 מעלות כ-30 דקות. לבדוק בעזרת קיסם אם מוכן.
אל תשימו סוכר חום, אחרת העוגה תהיה כולה חומה.
ניתן להוסיף לבלילה הלבנה צימוקים וחתיכות שוקולד שבור-או צ’יפס— מעורבבים בכף קמח.

הערות של נחמדה מאד:
אני מכינה עם כוס שמן במקום המרגרינה ובשתי תבניות מוארכות, יוצא מדהים!
כל שבוע אני מכינה את זה. הצורה יוצאת כמו עוגת הבית של אוסם, כולם כאשר רואים את זה חושבים שקניתי את זה- אבל הטעם יותר טעים…

תודה לנחמדה מאד על ההמלצה הטעימה
תהנו

20 Responses to “עוגה בשחור ולבן”

  1. Anonymous Says:

    היי פירגה
    העוגה נראית טימה

    מה זה קמח קראנצ’

  2. פירגה Says:

    קמח מלא לאפית עוגות
    אבל כל קמח מלא מתאים
    אפשר להכין עם קמח רגיל.
    בבקשה.

  3. Rica Felberbaum Says:

    פירגה היקרה ערב טוב
    זה עתה יצאה מהתנור פשוט נפלאה
    זה הלייקח של אימי שגדלתי עליו
    תודה!!!!!!

  4. פירגה Says:

    ריקה בקר אור מתוקה
    תודה רבה ששיתפת
    תהנו מהעוגה
    פירגה

  5. hemda55@gmail.com Says:

    פירגה היקרה אני לא מפסיקה להכין את המתכונים שלך אחרי שנים שלא הכנתי מתכונים את גדולה אני מספרת לכל החברות שלי עליך ומעבירה מתכונים תודה יקירתי.

  6. פירגה Says:

    היייי חמדתי
    לבריאות ובאהבה גדולה
    תודה שאת מעבירה הלאה את הבלוג שלי.
    שימחת אותי מאד מאד ותמשיכי להעביר הלאה למשפחה ולחברים.
    שכולם יהנו ביחד איתנו.
    חיבוק ליום מקסים
    מפירגה

  7. Anonymous Says:

    פירגה
    מהאנונימית.
    פשוט מדהים.

  8. פירגה Says:

    לאנונימית
    תודה על שימת הלב.
    יום נעים
    פירגה

  9. Anonymous Says:

    בוקר טוב פירגה {אצלנו השעה אוטוטו 8 בבוקר….}….האם להשתמש בקקאו או בשוקולית? אני מניחה שקקאו, רק רציתי לוודא….חן-חן על המתכונים הנהדרים שלך! הילי

  10. פירגה Says:

    תודה היליובקר אור לכם.

    בקקאו.
    בהצלחה. אשמח לשמוע חוות דעתכם.
    פירגה

  11. Anonymous Says:

    פירגה שלום
    האם אפשר להשתמש במיץ תפוזים או חלב במקום המים?

  12. פירגה Says:

    לא החלפתי. לא בטוחה.

  13. Anonymous Says:

    סוף-הדרך של עוגה!! עשיתי אותם עם כוס שמן ולבלילה הלבנה הוספתי קליפת לימון מגורדת. טעים לאללה וגם יפה….שוב תודה פירגה….הילי

  14. פירגה Says:

    הילי,תודה יקרה
    גם אני מכינה אותה לאחרונה רק עם שמן והיא מעודנת יותר.
    תודה ותהנו מהעוגה
    תודה על השידרוג של קליפת הלימון.נהדר.
    סוף שבוע נפלא לך ולבני ביתך
    פירגה

  15. === ברלה === Says:

    היי פירגה

    העוגה ניראית משהו

    קראתי שכתבת שאפשר עם קמח רגיל בלבד

    האם ניסית רק אם קמח רגיל ?
    מה נותן הקמח הקרנצי ?

  16. פירגה Says:

    ערב טוב
    ניסיתי את 2 האופציות.שתיהן טעימות.
    פשוט יש כאלה שמעדיפים קמח מלא.
    אני מעדיפה עם קמח רגיל.

  17. === ברלה === Says:

    תודה לך

  18. פירגה Says:

    לבריאות
    שבת שלום

  19. Anonymous Says:

    שלום פירגה, עשיתי את העוגה, משהו חסר בה. עשיתי עם שמן ועם קמח רגיל.
    היה צורך ביתר מ-50 דקות בתנור.
    הבלילה לא היתה דלילה.
    יש לך מתכונים נוספים לעוגות שיש?
    רצוי פרווה כי הבן שלי אלרגי.
    תודה

  20. פירגה Says:

    ערב טוב
    אכן, כל תנור והקצב שלו. הזמן הוא בתנור שלי ויש פערים בזמן האפיה בין תנור לתנור.
    כנסי לעוגות פרווה יש 56 עוגות.
    תדפדפי ותראי אולי משהו יתאים לכם.
    בברכה ובהצלחה
    פירגה

Leave a reply to פירגה Cancel reply