עוגת בשחור ולבן 27/01/06 17:46
מאת: פירגה
מאת: פירגה
עוגת שחור ולבן עוגה נושנה ישנה שלי עם הערות למטה של נחמדה מאד .
מצאתי את העוגה הזו בשיטוטי במאמרים של פורום אוכל חלבי בו אני חברה ואני שמחה לשתף אתכם.
תבנית עגולה קפיץ מספר 24 משומנת. או 2 תבניות אינגליש קייק .
תבנית עגולה קפיץ מספר 24 משומנת. או 2 תבניות אינגליש קייק .
מצרכים :
חבילה מרגרינה רכה =200 גרם . מניחה שחמאה תעשה עבודה מצוינת ויש המלצה למטה להכין עם כוס שמן.
2 כוסות סוכר
4 ביצים שלמות
כוס מים רותחים
כוס קמח קראנצ’י מלא של סוגת
כוס וחצי קמח רגיל
אפשר לשים 1/2 2 כוסות קמח רגיל ולוותר על המלא.
שקית אבקת אפיה
3 כפות קקאו אני משתמשת בעלית- הכי רגיל.
לבחוש חוץ מהקקאו את כל המצרכים.
הבלילה צריכה לצאת ד ל י ל ה. אם יותר מדי דלילה , אפשר להוסיף עוד 2-3 כפות קמח.
לחלק את הבלילה ל-2
לחצי להוסיף את הקקאו ולבחוש.
ליצוק לתבנית 24 משומנת את 2 הבלילות אחת על השניה.
לא צריך לערבב.
לאפות בחום 175 מעלות כ-30 דקות. לבדוק בעזרת קיסם אם מוכן.
אל תשימו סוכר חום, אחרת העוגה תהיה כולה חומה.
ניתן להוסיף לבלילה הלבנה צימוקים וחתיכות שוקולד שבור-או צ’יפס— מעורבבים בכף קמח.
2 כוסות סוכר
4 ביצים שלמות
כוס מים רותחים
כוס קמח קראנצ’י מלא של סוגת
כוס וחצי קמח רגיל
אפשר לשים 1/2 2 כוסות קמח רגיל ולוותר על המלא.
שקית אבקת אפיה
3 כפות קקאו אני משתמשת בעלית- הכי רגיל.
לבחוש חוץ מהקקאו את כל המצרכים.
הבלילה צריכה לצאת ד ל י ל ה. אם יותר מדי דלילה , אפשר להוסיף עוד 2-3 כפות קמח.
לחלק את הבלילה ל-2
לחצי להוסיף את הקקאו ולבחוש.
ליצוק לתבנית 24 משומנת את 2 הבלילות אחת על השניה.
לא צריך לערבב.
לאפות בחום 175 מעלות כ-30 דקות. לבדוק בעזרת קיסם אם מוכן.
אל תשימו סוכר חום, אחרת העוגה תהיה כולה חומה.
ניתן להוסיף לבלילה הלבנה צימוקים וחתיכות שוקולד שבור-או צ’יפס— מעורבבים בכף קמח.
הערות של נחמדה מאד:
אני מכינה עם כוס שמן במקום המרגרינה ובשתי תבניות מוארכות, יוצא מדהים!
כל שבוע אני מכינה את זה. הצורה יוצאת כמו עוגת הבית של אוסם, כולם כאשר רואים את זה חושבים שקניתי את זה- אבל הטעם יותר טעים…
תודה לנחמדה מאד על ההמלצה הטעימה
תהנו
February 25, 2009 at 11:33 am |
היי פירגה
העוגה נראית טימה
מה זה קמח קראנצ’
February 25, 2009 at 12:05 pm |
קמח מלא לאפית עוגות
אבל כל קמח מלא מתאים
אפשר להכין עם קמח רגיל.
בבקשה.
February 25, 2009 at 5:34 pm |
פירגה היקרה ערב טוב
זה עתה יצאה מהתנור פשוט נפלאה
זה הלייקח של אימי שגדלתי עליו
תודה!!!!!!
February 26, 2009 at 4:55 am |
ריקה בקר אור מתוקה
תודה רבה ששיתפת
תהנו מהעוגה
פירגה
February 26, 2009 at 8:25 am |
פירגה היקרה אני לא מפסיקה להכין את המתכונים שלך אחרי שנים שלא הכנתי מתכונים את גדולה אני מספרת לכל החברות שלי עליך ומעבירה מתכונים תודה יקירתי.
February 26, 2009 at 8:41 am |
היייי חמדתי
לבריאות ובאהבה גדולה
תודה שאת מעבירה הלאה את הבלוג שלי.
שימחת אותי מאד מאד ותמשיכי להעביר הלאה למשפחה ולחברים.
שכולם יהנו ביחד איתנו.
חיבוק ליום מקסים
מפירגה
February 26, 2009 at 11:18 am |
פירגה
מהאנונימית.
פשוט מדהים.
February 26, 2009 at 12:09 pm |
לאנונימית
תודה על שימת הלב.
יום נעים
פירגה
February 26, 2009 at 12:54 pm |
בוקר טוב פירגה {אצלנו השעה אוטוטו 8 בבוקר….}….האם להשתמש בקקאו או בשוקולית? אני מניחה שקקאו, רק רציתי לוודא….חן-חן על המתכונים הנהדרים שלך! הילי
February 26, 2009 at 1:16 pm |
תודה היליובקר אור לכם.
בקקאו.
בהצלחה. אשמח לשמוע חוות דעתכם.
פירגה
February 26, 2009 at 10:09 pm |
פירגה שלום
האם אפשר להשתמש במיץ תפוזים או חלב במקום המים?
February 27, 2009 at 3:27 am |
לא החלפתי. לא בטוחה.
February 27, 2009 at 6:04 pm |
סוף-הדרך של עוגה!! עשיתי אותם עם כוס שמן ולבלילה הלבנה הוספתי קליפת לימון מגורדת. טעים לאללה וגם יפה….שוב תודה פירגה….הילי
February 27, 2009 at 7:02 pm |
הילי,תודה יקרה
גם אני מכינה אותה לאחרונה רק עם שמן והיא מעודנת יותר.
תודה ותהנו מהעוגה
תודה על השידרוג של קליפת הלימון.נהדר.
סוף שבוע נפלא לך ולבני ביתך
פירגה
March 20, 2009 at 3:05 pm |
היי פירגה
העוגה ניראית משהו
קראתי שכתבת שאפשר עם קמח רגיל בלבד
האם ניסית רק אם קמח רגיל ?
מה נותן הקמח הקרנצי ?
March 20, 2009 at 4:41 pm |
ערב טוב
ניסיתי את 2 האופציות.שתיהן טעימות.
פשוט יש כאלה שמעדיפים קמח מלא.
אני מעדיפה עם קמח רגיל.
March 21, 2009 at 6:53 am |
תודה לך
March 21, 2009 at 7:00 am |
לבריאות
שבת שלום
April 4, 2009 at 7:20 pm |
שלום פירגה, עשיתי את העוגה, משהו חסר בה. עשיתי עם שמן ועם קמח רגיל.
היה צורך ביתר מ-50 דקות בתנור.
הבלילה לא היתה דלילה.
יש לך מתכונים נוספים לעוגות שיש?
רצוי פרווה כי הבן שלי אלרגי.
תודה
April 4, 2009 at 7:45 pm |
ערב טוב
אכן, כל תנור והקצב שלו. הזמן הוא בתנור שלי ויש פערים בזמן האפיה בין תנור לתנור.
כנסי לעוגות פרווה יש 56 עוגות.
תדפדפי ותראי אולי משהו יתאים לכם.
בברכה ובהצלחה
פירגה