פאי רועים צמחוני או בשרי

פאי רועים צמחוני או בשרי
אחד המתכונים הקלילים והחביבים עלינו כשלא בא לנו
ארוחה כבדה ומלאה.
די להוסיף סלט ירוק וההנאה מושלמת.
מקור:פירגה
הכנת בצק “פירה”:
להכין “פירה” מ-6 תפוחי אדמה
להוסיף ל”פירה”: בצל מטוגן וגם עלי בצל ירוק אם רוצים+ביצה טריה+כף או שתיים קמח – לפסח קמח מצה +כפית אבקת מרק עוף ומלח פלפל לפי הצורך אחרי טעימה.
בתמונה במקום “פירה” פרוסות תפוחי אדמה ובטטה מתובלות.
לחלק את ה”פירה” ל-2.
לשטח חצי מהכמות בתבנית עמוקה משומנת 27X33
לאפות כ-20 דקות או עד להזהבה.
לפזר מעל לבצק ה”פירה” מלית צמחונית או בשרית
לכסות בחצי השני של ה”פירה”, ליישר ול ח ר ו ץ פסים בעזרת מזלג
לאפות בחום 180 מעלות עד הזהבה חומה יפה של החלק העליון.

מלית צמחונית מפטריות:
600 גרם פטריות קצוצות מטוגנות עם 2 בצלים קצוצים מוזהבים

כפית אבקת מרק פטריות
מלח ופלפל ומעט מוסקט לפי הצורך אחרי טעימה.

מלית בשרית:
קילו בשר טחון
4-5 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
2 בצלים קצוצים גס
אופציה: כוס ירקות לפי בחירה וחתוכים קטן:
גזר,פטריות,קישואים,תירס,פלפלים,בטטה,תפוחי אדמה, כרובית,ברוקולי,אפונה,שעועית, וכו’
עשבי-תיבול קצוצים
2\1 כוס יין אדום או ציר מרק עוף (מים+כפית אבקת מרק עוף)
מלח, פלפל שחור,פפריקה,צ’ילי,כמון.
2 ביצים טריות

צנובר קלוי לא חובה

הכנת המלית:
מטגנים בשמן הזית את השום והבצל, עד שהם משחימים מעט. מוסיפים
את הבשר ומטגנים בבחישה מתמדת עד שנהיה פירורים ומשחים.
מוציאים את הבשר ומכניסים את הירקות ומקפיצים קלות 2 דקות או עד שרכים.
מחזירים את הבשר מוסיפים את עשבי התיבול והיין, ומבשלים
עד שרוב הנוזלים מתאדים . כשהנוזלים מתאדים, מוסיפים תוך ערבוב את
הביצים ומערבבים עד שהביצים נקרשות. מוסיפים צנובר ומערבבים.
תהנו

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: