פשטידת תפוחי אדמה עדינת טעמים
אנחנו אימצנו אותה בחום ובאהבה
אנחנו אימצנו אותה בחום ובאהבה
מקור:פירגה
מצרכים:
5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות מבושלים ללא קליפה (אפשר במיקרו)
2 בצלים קצוצים
6 כפות שמן
3 ביצים
150 גרם גבינת קשקבל או גבינת עיזים מגוררת או חתוכה לקוביות קטנטנות
1/2 מיכל שמנת מתוקה
2 פרוסות לחם לבן מגורר על פומפייה ללא הקרום
כפית טימין קצוץ
כפית פטרוזיליה יבשה (תבלין)
לקישוט: פטרוזיליה בתבלון (יבשה) ופפריקה
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
אופן הכנה:
מטגנים את הבצלים בשמן רק עד שקיפות וריכוך קל –לא להזהיב
לשים בקערה ולהוסיף את יתר המצרכים . לערבב .
אם נוזלי להוסיף מעט פירורי לחם לבנים.
לטעום על קצה הזרת זה הזמן לשפר טעמים.
לצקת לתבנית עגולה משומנת
לקשט בפפריקה ובפטרוזיליה
לאפות בחום 155 כ50 דקות
לבדוק שהמאפה זהוב וקצת בגוון חום
“טיפ”
ניתן לגוון במבחר גבינות צהובות אחרות לטעמכם.
תהנו
Advertisements
March 4, 2009 at 6:29 am |
שוב תודה לך על כל המתכונים הנפלאים.
ולגבי הפשטידה. מה אפשר במקום הלחם?
March 4, 2009 at 6:32 am |
תודה רבה
אולי 2 כפות קמח או פירורי לחם