פשטידת תפוחי אדמה עדינת טעמים

פשטידת תפוחי אדמה עדינת טעמים
אנחנו אימצנו אותה בחום ובאהבה
מקור:פירגה

מצרכים:
5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות מבושלים ללא קליפה (אפשר במיקרו)
2 בצלים קצוצים
6 כפות שמן
3 ביצים
150 גרם גבינת קשקבל או גבינת עיזים מגוררת או חתוכה לקוביות קטנטנות
1/2 מיכל שמנת מתוקה
2 פרוסות לחם לבן מגורר על פומפייה ללא הקרום
כפית טימין קצוץ
כפית פטרוזיליה יבשה (תבלין)
לקישוט: פטרוזיליה בתבלון (יבשה) ופפריקה
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט

אופן הכנה:
מטגנים את הבצלים בשמן רק עד שקיפות וריכוך קל –לא להזהיב
לשים בקערה ולהוסיף את יתר המצרכים . לערבב .
אם נוזלי להוסיף מעט פירורי לחם לבנים.
לטעום על קצה הזרת זה הזמן לשפר טעמים.
לצקת לתבנית עגולה משומנת
לקשט בפפריקה ובפטרוזיליה
לאפות בחום 155 כ50 דקות
לבדוק שהמאפה זהוב וקצת בגוון חום

“טיפ”
ניתן לגוון במבחר גבינות צהובות אחרות לטעמכם.
תהנו

2 Responses to “פשטידת תפוחי אדמה עדינת טעמים”

  1. Anonymous Says:

    שוב תודה לך על כל המתכונים הנפלאים.
    ולגבי הפשטידה. מה אפשר במקום הלחם?

  2. פירגה Says:

    תודה רבה

    אולי 2 כפות קמח או פירורי לחם

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: