עוגת מוס תמרים חלבה קפוצ’ינו-קפואה

עוגת מוס תמרים חלבה קפוצ’ינו –קפואה
הכנתי את העוגה לשבת והיא בפריזר בשלבי הקפאה .
טעמתי את המוס והתמוגגתי.
רוצים להתמוגג גם? אין ברירה אלא להכין ולטעום.
הכנתי בתבנית עגולה מספר 30 אבל אפשר להכין במרובעת או מלבנית בינונית.
מקור המתכון:פירגה
צילם את התמונה היפה:נועם

מצרכים והכנה:
חבילת “פתי-בר”כפולה
להקציף במיקסר 2 מיכלי שמנת מתוקה
שקית אינסטנט פודינג וניל
1/4 כוס חלב עם כפית אבקת נס קפה. אפשרי לחמם מעט את החלב כדי להמיס את האבקה,
אבל לפני שמכניסים למיקסר על החלב להיות קר.

כשהקרם יציב להוסיף:
3 כפות גדושות ממרח תמרים
150 גרם חלבה מפוררת
ולהפעיל במהירות הכי נמוכה
להוסיף:
6 תמרים מיובשים קצוצים קטנטן
2 כפות ליקר או יין מתוק מכל סוג שיש לכם בבית
להקציף לאט לאט לקרם אחיד.
לצקת בין שכבות של “פתי-בר” מורטבות באיזשהו נוזל כמו:חלב,מים,יין+מים וכו’.
אני הכנתי רק 2 שכבות ו”הגזמתי” קצת כי זיגגתי בין השכבות גם סירופ שוקולד.

אפשר להכין יותר שכבות ולצמצם את הקרם בין השכבות.
אפשר לצפות את העוגה בגנאש או סירופ שוקולד או כמוני לגרר שוקולד מריר
שומרים בהקפאה עד כחצי שעה לפני האירוח
“טיפים”
1.כשמכינים את העוגה בתבנית עגולה אין ברירה אלא לשבור חלק מהביסקוויטים ולמלא את כל המרווחים.
כמובן שמרטיבים גם את שברי העוגיות.
2. מי שלא אוהב ממרח תמרים יש המון ממרחים חלופיים על המדפים .תגוונו .
תהנו

7 Responses to “עוגת מוס תמרים חלבה קפוצ’ינו-קפואה”

  1. Anonymous Says:

    שלום לך מאוד נהנית מהמתכונים שלך.
    אני רוצה להכין את העוגה לשבת אפשר
    בתבנית עגולה מתפרקת, היא יציבה ?

  2. פירגה Says:

    תודה רבה לך.
    העוגה קפואה אז היא יציבה מאד.
    תוציאי חצי שעה להפשרה לפני האירוח שתוכלי לחתוך מנות יפות.
    תהני.

  3. Anonymous Says:

    שלום רב פירגה, שמי רחל, וזאת לי הפעם הראשונה להגיב למרות שאני מאד נהנית ממתכוניך ומהרוח החברית בה את מגישה אותם. הפעם, בקשר לעוגת המוס המקסימה, אם אפשר לבקש לצלם גם פרוסה אחת מהעוגה כדי לקבל רושם יותר ברור. תודה רבה לך והמשיכי להנות מכל מעשי ידיך.

  4. פירגה Says:

    ערב טוב רחל יקרה
    תודה רבה על המילים החמות.
    ביום שבת אחה”צ תהיה תמונה של העוגה אחרי שנפרוס אותה. בינתיים היא בהקפאה.
    למעשה זו עוגת ביסקוויטים בשכבות מוס. די רגילה.
    שנמשיך להנות ביחד,בכיף.
    פירגה

  5. Anonymous Says:

    לא הספקתי להכין את העוגה ואני רוצה להכין בשבת שתגיע אבל יש לי כמה שאלות.

    את מתכוונת להגיש את העוגה כשהיא קפואה או חלק ממנה? אני התכוונתי שהמוסים לא יהיו קפואים, לא אוהבים אצלי. בגלל זה שאלתי אם היא תיהיה יציבה בתבנית מתפרקת כשהיא לא קפואה.
    כמו שאמרת יצאו לי פרוסות יפות ?

    תודה על התשובה ותודה על המתכונים הטעימים.

  6. פירגה Says:

    היי
    כפי שאת רואה בתמונה כך העוגה הוגשה.
    את צריכה להוציא אותה חצי שעה לפני ההגשה מהפריזר.
    תהנו.

  7. פירגה Says:

    אגב, העוגה בתמונה? תבנית פאי (לא מתפרקת) מספר 30.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: