מקור: אמא של פירגה
מזמן לא התענגנו על תבשיל רך נימוחי ריחני וצבעוני.
מצרכים:
סיר עמוק
10 חלקי עוף מנוקים היטב.
3 בטטות גדולות מקולפות. כל בטטה חתוכה ל-3-4 פרוסות
3 בצלים+4 כפות שמן
3 עלי פטרוזיליה טרייה קצוצה/או כוסברה
מכינים בקערה את התבלינים:
5 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפות מים
2 כפות ג ד ו ש ו ת פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה או יותר לפי הטעם
2 כפות ג ד ו ש ו ת גריל עוף
מערבבים
מורחים היטב את התבלינים על כל חלקי העוף וגם בתוך החריץ ומכניסים לסיר או לקערה.
אמא השאירה כל הלילה את הסיר במקרר –כדאי למי שיכול להתאפק.
בבקר, מטגנים את הבצלים קצוצים בשמן ומזהיבים
מוסיפים את חלקי העוף ומשחימים מכל הצדדים (כל פעם מכניסים לסיר שכבה אחת)
מחזירים לסיר את העוף וממלאים 3/4 גובה התכולה במים
מוסיפים את הירק.
מרתיחים טועמים ומשבחים טעמים.מוסיפים בשלב זה את המלח.
אמא ממליצה למי שאוהב כמון,קינמון,סילאן, כורכום,רסק עגבניות להוסיף בלי להתבייש.
מבשלים על להבה קטנה לפחות שעתיים
בחצי שעה אחרונה מוסיפים בטטות . אין צורך להוסיף מים . מדי פעם מרטיבים אותם ברוטב.
מגישים ומתענגים כפי שמזמן לא התענגתם. העוף יוצא רך במיוחד.
תהנו
March 8, 2009 at 5:42 am |
פירגה שבוע טוב
נפלאאאא
תודה אפשר תפוא במקום בטטות?
March 8, 2009 at 10:45 am |
ריקה הייי יקירתי
תודה רבה
את יכולה כל ירק אחר.
לבריאות
פירגה
March 8, 2009 at 11:02 pm |
בס”ד
פירגהה היקרהה חג שמח פורם שמח כל משפחתךךך אני לא שוכחת אותךךך את אשרייך ישר כוח על אתררר אני שמחה גאה בךךך להכיר אותךך אוהבת אותךךך
March 9, 2009 at 4:29 am |
לרות היקרה מאד
שולחת חיבוק מכל הלב עם ברכת חג פורים שמח לך ולכל משפחתך.
בברכה,פירגה.
March 9, 2009 at 11:08 am |
פריגה אני מכינה אותו דבר רק בתנור ומגישה עם אורז לבן ממש מעדן
תודה לך על השיתוף
אילנה
March 9, 2009 at 11:19 am |
אילנה שלום
בבקשה.
שבוע הבא אביא את המתכון אפוי בתנור מסודר וערוך ועם תמונה.
באמת מעדן בכל הצורות.
חן חן ויום נפלא,פירגה
March 9, 2009 at 1:12 pm |
היי
איך בתנור? ללא נוזלים?
March 9, 2009 at 4:15 pm |
בקרוב יהיה מתכון מסודר.