המלצת היום – שלל עוגיות מהבצק הלבן

מצטרפת להמלצה בצק לבן של פירגה ו אורני6 / אוכל חלבי ו מתוך המון המלצות חמות.
12:43 04/03/07
הכנתי משלוחה מהבצק הלבן הרב-שימושי של פירגה שלנו:אוזני המן במילוי ממרח שוקולד+ פירורי ביסקוויטים
מעמולים במילוי ממרח חלבה + שוקוצ’יפס לבן , כרוכיות מרולדת תמרים,קינמון ואגוזים
והכל מהבצק הלבן של פירגה – טעים טעים בטירוף, בעבודה ליקקו את האצבעות.
ממליצה בחום למי שעדיין לא ניסתה,ולפירגה המקסימה – תודה מקרב לב וחג שמח.

בצק לבן רב שימושי – עדין ביותר ונימוח מאד חשוב מאד: (נשאר בצבע לבן זהוב גם אחרי האפיה)
מהמחברת המשפחתית של פירגה
חומרים לבצק:
חבילה חמאה/מרגרינה לאפיה=200 גרם
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים מהברז
3 כפות סוכר
4 כוסות קמח-מתחילים ללוש עם 3 כוסות וממשיכים להוסיף תוך כדי לישה לפי הצורך
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל או תמצית וניל

ללוש לבצק רך ועדין -המלצה: לקרר את הבצק חצי שעה במקרר.
לחלק ל-5 כדורים שווים.

לרדד די עבה שיהיה מה “לתפוס”———- לקרוץ למלא ולגלגל-מה שרוצים.
כדאי להדק בצורה סיבובית כדי שיתפוס טוב ולא ייפתח

אופים על ניר אפיה —מניחים את המאפים במרווחים-הם תופחים.
אפיה בחום 175. כ-30 דקות – לא להשחים. האפיה מהירה עד לצבע לבן למטה וחום בהיר בתחתית
מציעה לבדוק לפני תום החצי שעה….
מקררים ומאבקים באבקת סוכר.

ההמלצות שלי לשלל מאפים בבצק הלבן:
בעבע
אזני המן
רייבה
מעמול
כדורי בצק ממולאים בתמרים/פרג/ממרח חלבה ועוד
שטרודל/כרוכיות תמרים או מלית אחרת
מיני ביס סהרונים/קרואסונים ממולאים בשלל ממרחים או רחת לקום
שבלולים ממולאים
עוגיות צורות
סהרונים (חצי ירח) טבולים מיד אחרי האפיה באבקת סוכר
עוגיות סנדויץ’ ממולאות ריבה ובשלל ממרחים
ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.

תהנו

13 Responses to “המלצת היום – שלל עוגיות מהבצק הלבן”

  1. Rica Felberbaum Says:

    פירגה יקירתי
    מצטרפת לאורני6 הבצק מקסים כל האפיה בבית אצלינו התבצעה מהבצק הזה במליות שונות
    תודה שנזכה לשנה הבאה בריאים ונאפה שוב
    תודה מכל הלב

  2. פירגה Says:

    תודה ריקה חמודה
    אני שמחה שיראו גם את ההמלצה שלך בתגובות.
    אמן ואמן שנזכה בבריאות ומעשים טובים
    חיבוק וחג שמח מפירגה

  3. אבי שקדי Says:

    חג שמח פירגה יקרה
    ארוץ ואכין אף אני
    אוזן המן טעימה או רעה
    לבטח בקרוב את תדעי
    שיהיה לך חג שמח ורק שמחה ואושר,מהאוהב הוירטואלי
    אבי שקדי

  4. אבי שקדי Says:

    אז ככה עכשי הן יצאו מהתנור,הם נפתחו חלקית ולא שמרו על הסגירה למרות שהידקתי היטב,סיבות אפשריות1.ייתכן ולא קררתי מספםיק זמן את הבצק2.עשיתי חצי חמאה חצי מרגרינה האם זו יכולה להיות סיבה הולמת.
    בטעם הן נהדרות והבצק היה מאוד נוח לרידוד ולחיתוך.
    אשמח לשמוע את דעתך

  5. angel Says:

    בוקר טוב לך תודה על כל העדכונים שאני מקבלת למייל שלי כל בוקר מוקדם פשוט כיף גדול וכמובן מודיים לך כל בני הבית

  6. פירגה Says:

    בקר אור שקדי יקר

    בבקשה ההשערות שלי:
    לא לרדד דק מדי שיהיה מה לתפוס ולהדק

    לא להעמיס במלית

    לחמם מראש את התנור

    להכין או מרגרינה או חמאה

    להדק ממש ח ז ק

    אני לא מקררת בכלל והן לא נפתחות כך שזו לא הסיבה.

    בהצלחה בנגלה הבאה.
    יום נפלא מפירגה

  7. אבי קדי Says:

    טוב ,הדבר היחידי שלא פעלתי על פי המתכון ושילבתי חמאה ומרגרינה,בנגלה הבאה אהיה צמוד למתכון ואם הן שוב יפתחו את תשלמי על זה ביוקר(פורים,מתלוצצים)

  8. אבי שקדי Says:

    כמובן שקדי

  9. פירגה Says:

    שקדי הייי
    אם תראה בתמונה חלק הכנתי סגורים וחלק השארתי מראש מעט פתוחים.
    כחומר ביד היוצר. חהחהחהחהחה
    בהצלחה .
    מחזיקה אצבעות.

  10. Anonymous Says:

    שלום לך פירגה היקרה
    קודם כל יש לך יופי של מתכונים נהדרים וטעימים תבורכי .
    שנית האם מהבצק הזה אפשר לעשות רולדות או עוגיות שושנים .
    סוף שבוע טוב תודה לימור

  11. פירגה Says:

    לימור בקר טוב.אפשר להכין הכל.
    בסוף המתכון למטה רשמתי מה ניתן להכין מהבצק הנפלא הזה.
    בהצלחה ותהנו.

  12. רותי 410 Says:

    היי, פירגה,
    אני רוצה להכין מהבצק הזה חיתוכיות ממולאות בממרח תמרים.
    האם לאפות כרולדה ואחר כך לחתוך
    או לחתוך לפני האפייה ולאפות כעוגיות?
    אני רוצה בעצם עוגיות. מה הדרך
    הטובה בותר?
    ותודה מראש על התשובה

  13. פירגה Says:

    היי רותי
    תכיני רולדות יוצא כ-3 או 4 תלוי בגודל.
    תחתכי ל פ נ י האפיה לא ממש עד למטה.
    תקררי היטב ורק אחרי שקרות לגמרי תחתכי לפי הסימנים ותאחסני בקופסה.
    פזרי אבקת סוכר.
    כדאי להפריד בין השכבות בקופסה בניר אפיה.
    גם אני מכינה אותם היום.
    שנהנה.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: