עוף על מצע בצל-עוף צלוי

עוף על מצע בצל -עוף צלוי
משהו משהו מאמא שלי

מקור: אמא של פירגה
מזמן לא התענגנו על תבשיל רך נימוח וריחני.

מצרכים:
10 -12פולקיות וירכיים ע ם ה ע ו ר מנוקים היטב.
קילו בצלים
3 עלי פטרוזיליה שלמים
עלה רוזמרין שלם

מכינים בקערה את התבלינים:
5 שיני שום קצוצות
4 כפות שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפות מים
2 כפות ג ד ו ש ו ת פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה או יותר לפי הטעם
2 כפות ג ד ו ש ו ת גריל עוף
מערבבים

1. בתבנית ע מ ו ק ה (בלי שמן) לחתוך פרוסות בצלים שיכסו את כל התבנית
2. באמצע כל פולקה וירך עושים חריץ .
3. מורחים את חלקי העוף עם העור בתערובת התבלינים לא לשכוח למרוח גם בחריץ ומתחת לעור
4. לסדר את העוף על הבצלים בתבנית
5. להניח את הירק מעל.
6. להכניס את העופות לתנור כשהעור כלפי מעלה בלי שום תוספות ל-20 דקות בחום 200(התנור מחומם מראש)
7. אחרי 20 דקות מורידים חום תנור ל-175 מכסים בניר כסף וממשיכים לאפות עוד שעה וחצי או יותר לפי הצורך ומרטיבים מדי פעם את העופות.
8. אם במהלך האפייה הנוזלים מתייבשים (מה שלא אמור לקרות) מוסיפים מהצד ציר עוף של 1/2 כוס נוזלים (1/2 כוס מים+1/4 כפית אבקת מרק עוף).
9. מי שאוהב מתקתק יזלף על העופות ב-10 דקות האחרונות דבש .
11. תהנו

10 Responses to “עוף על מצע בצל-עוף צלוי”

  1. רומי Says:

    בוקר טוב, נראה מעולה רק שאלה קטנה למה הכוונה ב”להרטיב את העופות” ו “גריל עוף” הוא תבלין? סליחה על הבורות… המשך יום מקסים!

  2. פירגה Says:

    כן רומי
    במהלך האפייה, נוצר רוטב בתחתית התבנית.
    ברוטב הזה את אמורה להרטיב מדי פעם את העופות.
    גריל עוף זה תבלין.
    יום מקסים גם לך
    פירגה

  3. יהודית לוי Says:

    זה נקרא טעיםםםםםםםםםם.
    ועוד מבית אמא זה בכלל מעדן.
    בטוח יהיה להיט אצלי.
    תבורכי אישה יקרה.

  4. פירגה Says:

    יהודית,אמא בשלנית משגעת.
    תנסי ותהנו. העוף רך כחמאה וטעים טעים.
    לבריאות.

  5. Anonymous Says:

    פירגה יקרה
    אין לך מושג איזה כייף לקבל את המתכונים ,עושה את היום.
    ממש מחכה לכל בוקר בציפייה למתכון חדש.
    תודה (:

  6. פירגה Says:

    וזו ההנאה הכי הכי שלי.
    לשתף ולתת ולהנות ביחד.
    שלך,
    פירגה

  7. Anonymous Says:

    בוקר טוב, ניסית להשתמש בבהרט במקום תבלין גריל עוף????

  8. פירגה Says:

    במתכון הזה לא לוותר על גריל העוף.
    אולי אפשר להוסיף את הבהרט. לא במקום.
    בבקשה.

  9. ריקי Says:

    לפירגה,
    הכנתי אתמול בלילה את השוקיים עם הבצל.
    איזה ריח טוב התפשט בבית.
    וחוץ מזה – יצא טעים מאד.
    אכלנו ונהננו!
    תודה.
    האם יש לך מתכון בבלוג של כנפיים שילדים אוהבים?
    חיפשתי בקטגוריה הזאת אך לא מצאתי….
    ריקי.

  10. פירגה Says:

    לבריאות מתוקה
    רשמי בחפש בבלוג למעלה בצד ימין את המילה כנפיים.הרוטב מתקתק והילדים יאהבו מאד.
    תהנו.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: