קובה מ ט ו ג נ ת

קובה מטוגנת
מתכון ממשפחתו של בעלי ממוצא חלבי
הכנתי הוראות הכנה מאד מפורטות וכדאי להיעזר בהם בעיקר למי שמכין פעם ראשונה.
בהצלחה.

מאת:פירגה
מצרכים לכ-40 קובות
3 כוסות בורגול דק (לבקש בורגול לקובה מטוגנת)
1/2 כוס שמן רגיל
מלח,פלפל שחור, פפריקה וכמון (מעט מכל תבלין)
כוס קמח תופח ולהכין בצד עוד כוס ללישה

הכנה:
שמים את הבורגול בתוך קערה גדולה ושוטפים אותו
כל פעם ממלאים בקערה מים נקיים.
מחכים שנייה שהבורגול ישקע ושופכים את המים.
כך ממשיכים עד שהמים צלולים.
ממלאים את הקערה עד תומה במים נקיים ומשרים את הבורגול לפחות שעה וחצי עד שעתיים .
סוחטים היטב את הבורגול ומשאירים בקערה.
מוסיפים את השמן התיבול וכוס הקמח
לשים בצק ותוך כדי לישה מוסיפים עוד קמח תופח רק עד שהבצק גמיש ונוח ליצירת כדורים.
כשהבצק נוח להכנת כדורים מתחילים בעבודה.

מכינים קערה גדולה עם מים כי במהלך העבודה הידיים צריכות להיות כל הזמן לחות
מכינים מגש גדול משומן קלות להנחת הקובות המוכנות (לפני טיגון)
מכינים כדור בגודל ביצה לא גדולה ומניחים את הכדור על האצבעות בכף היד
בעזרת כפית עושים בכדור בור ומרחיבים אותו שתתקבל כמו קערית קטנה
בעזרת אותה כפית לוקחים מהמלית וממלאים את הקערית שנוצרה
מ ה ד ק י ם הבשר בעזרת הכפית כדי שיווצרו שוליים של בצק
סוגרים את הבצק על הבשר ומגלגלים לצורת קציצה אובלית בעזרת כל כף היד
מגלגלים את הקציצה ואם צריך נעזרים ביד השנייה

אפשר לקחת מהקערה חתיכות בצק קטנטנות ולהשלים קרעים בבצק.
את הקובות המוכנות מניחים במגש המשומן
הטיגון נעשה במחבת ע מ ו ק ה וכמות השמן מכסה 1/2 מגובה הקובות
אני מטגנת כל פעם 7-8 קובות ומוציאה לניר סופג
אם צריך מוסיפים במהלך הטיגון עוד שמן.
אחרי הטיגון מחכים שהקובות יתקררו ומאכסנים בקופסה סגורה בפריזר.
החימום ללא הפשרה בתנור מחומם מראש בחום 180 מעלות

מלית בשר:
1/2 קילו בשר טחון
לטגן ב-4 כפות שמן 5 בצלים קצוצים דק ולהזהיב.
להוסיף את הבשר עם כפית מים ולפורר כל הזמן עם מזלג או בעזרת 2 תרוודי עץ קטנים.
להמשיך לטגן עד שאין נוזלים והבשר משחים קלות.
לתבל בקורט כמון, קורט קינמון ופלפל שחור. להוציא לקערה ולטעום אם צריך להוסיף קורט מלח.
לקצוץ דק 3-4 עלי פטרוזיליה טרייה ולהוסיף לבשר .לערבב.
באותה מחבת ללא תוספת שמן לטגן 1/2 כוס צנובר עד להזהבה ופריכות ולהוסיף לתערובת הבשר.
תהנו

12 Responses to “קובה מ ט ו ג נ ת”

  1. רותי 410 Says:

    היי, פירגה. ממש בזמן.
    לא יודעת אם קראת את התגובה שלי בפורום וסיפור הקובות שניסיתי בפעם הראשונה ולא הצלחתי.
    הרוב – לזבל. וחבל.
    תודה על מתכון מפורט. מקווה שיהיה לי זמן לפני פסח להכין אפילו חצי כמות.
    ממש מרגישה מאותגרת.
    (יש שוני במתכון שלך לעומת המתכון שהכנתי – בעיקר בכמות הקמח. ונראה לי שזה מה שגרם למעטפת להתפורר ולא להחזיק את הבשר.)
    אדווח לאחר שאנסה.

  2. פירגה Says:

    הייי רותי
    צריך הרבה סבלנות .
    אם תגיעי למירקם טוב של בצק לא תהיה לך בעיה.
    ההכנה שרשמתי תעזור לך מאד.

    הקובה של פסח קלה מאד להכנה וגם טעימה מאד. הרבה יותר קל להכין כי הבצק מתפוחי אדמה.
    כמובן שאין כמו קובה בורגול אמיתי.
    בהצלחה.

  3. Anonymous Says:

    איזה יופי של קובה ממש חתיכיים
    פירגה יקרה כל הכבוד
    את נהדרת
    תודה רבה מזיוי

  4. זיוי האחת וזהו Says:

    לא מסתדרת עם שליחת התגובה
    מקווה שאת רואה
    ממני זיוי

    לא עובר
    מנסה שוב

  5. זיוי Says:

    או יופי הבנתי תפרנציפ’
    חחח

  6. פירגה Says:

    זיווש יקרה
    התגובות הגיעו. כולן.חהחהחהחהחה
    תודה לך ותהני מהקובות.
    פירגה

  7. Anonymous Says:

    הן מושלמות..

    עוד לא ניסיתי קובות מטוגנות..ושלך דיי קורצות

    תודה על הכל אשה יקרה

    מתכונים מעולים וטובים כמו תמיד
    נשיקות
    שונטי

  8. פירגה Says:

    תודה מקסימה שונטלי.
    נשיקות ליום מקסים
    פירגה

  9. יערה Says:

    היי פירגה איזה קובות יפהפיות..
    אני מכינה אפויות בתנור אבל לא אתנגד לכל קובה מכל צורה🙂

    גם אני מכינה עם בורגול דק, בפעם הבאה אנסה להמיר בסולת – לדעתי המרקם יהיה עדין יותר, מה דעתך?

    שבוע טוב,
    יערה

  10. פירגה Says:

    ערב טוב יערה
    עם סולת זה כבר מתכון אחר לא סורי וזה בדיוק מה שלא רציתי.
    רציתי את המקורי והקריספי.
    יש שלל מתכונים לקובות ורציתי להכין לבעלי את הקובה שגדל עליו בבית הוריו.
    בטוחה שכל קובה טעימה.
    לגבי אפייה? לא ניסיתי. אשמח שתשתפי אותי עם תאפי.
    פירגה

  11. rachealy Says:

    פירגה שלום!!

    מאוד נהניתי לטייל באתר שלך, אתר מקסים ומאוד בייתי.
    ממש מדבר אלי, בדיוק מה שאני מחפשת – אוכל בייתי ולא מסורבל מידי.

    אשמח להתעדכן.

    רחלי

  12. פירגה Says:

    רחלי יקרה
    העונג גם שלי וכיף לקבל כזו הודעה.
    תודה עם חיבוק
    בקרוב ייפתח האתר וניידע את כולם.
    בינתיים שוטטי להנאתך.
    בברכה,פירגה

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: