עוגת תפוחים קרם וניל דבדבנים ופירורים -לפסח

מזכרת נפלאה מak ז”ל

עוגת תפוחים דובדבנים עם קרם וניל ופירורים
מקור העוגה: פירגה
שידרוג הכנה וצילום: ak ז”ל
כדי להתאימה לפסח הוחלף הטורט והפירורים בטורט של פסח שנחצה לשנים: שכבה עבה כבסיס ושכבה דקה במקום הפירורים. ראו תמונה.

טורט לפסח בני סיידא
לפי מתכון בספר עוגות לחג פסח עמ’ 16

מצרכים:
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
4 כפות שמן
½ כוס קמח מצה
½ כוס קמח תפוחי אדמה
1 קליפת לימון מגוררת
הכנה:
להקציף החלבונים עם הסוכר.
להוסיף החלמונים ולערבב קלות.
להוסיף את יתר החומרים ולערבב
ליצוק לתבנית 26 ולאפות 30 דקות בחום 180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש
לפרוס לשני שכבות: עבה ודקה.

המתכון המקורי של פירגה:

עוגת ת”ע ודובדבנים בקרם וניל ופירורים
לבצק:
שני חלמונים
1 חבילה מחמאה או 200 גרם חמאה
3 כוסות קמח -תופח
1/2 כוס סוכר
כף ליקר משמש / פירות – לא הוספתי
חצי כוס מיץ תפוזים

לשכבת התפוחים:
1 ק”ג ת”ע מסוג גרנד ( 8-10 תפוחי עץ )
5 כפות סוכר חום/דבש/סילן (אני אוהבת לשלב גם סוכר חום וגם סילאן)
כף קינמון
מעט מיץ לימון
תוספת לפירורים : 3 כפות שקדים גרוסים
בנוסף : 2 כוסות דובדבנים טריים – השתמשתי בדובדבנים מגולענים בצנצנת

שכבת הקרם להכנה במיקסר:
מיכל שמנת מתוקה
כוס חלב
חבילה אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
מקציפים הכל ביחד.

הכנת הבצק:
לשים לבצק נעים את כל החומרים.
משטחים 2/3 מכמות הבצק על תבנית אפיה משומנת- השתמשתי בתבנית 24
אופים בחום 175 עד שמוכן וצבעו חום בהיר.
את יתר הבצק אופים בתבנית נוספת שטוחה ומשומנת.
אחרי האפיה מפוררים את הבצק לפירורים דקיקים ומוסיפים אליו 3 כפות שקדים גרוסים.
בישול התפוחים:
מבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות פרוסות ת”ע, סוכר חום וקינמון ומוסיפים מיץ לימון.

מורידים מהאש ומקררים כרבע שעה-מסננים את עודף הנוזלים.

הרכבת העוגה:
שכבה 1 – בצק אפוי
שכבה 2 – מפזרים את התפוחים ללא נוזלים על הבצק.
שכבה 3 – מחצית מהקרם
שכבה 4 – מפזרים 2 כוסות דובדבנים טריים ומתוקים ומגולענים
שכבה 5 – מחצית מהקרם
שכבה 6 – מפזרים את הפירורים הדקיקים של הבצק עם השקדים על קרם הוניל
תהנו

6 Responses to “עוגת תפוחים קרם וניל דבדבנים ופירורים -לפסח”

  1. זיוי Says:

    ואי ואיי איזו עוגה יפההההה
    לא חסר לה ציפוי מלמעלה?
    בכל מקרה נראית טעימה ונהדרת
    כל הכבוד יקירתי<@>

  2. פירגה Says:

    זיווש,הקרם באמצע.הציפוי יכול להיות אבקת סוכר. בכיף.

  3. Anonymous Says:

    ניראה 10 פירגוש יקרה!!!!!
    צודקת א. סוכר למעלה והיא מושלמת….
    יאמממי

    שונטי

  4. פירגה Says:

    שונטלי יפה בקר אור
    עונג לי לקדם את פנייך בבקר טוב עם חיבוק.
    פירגה

  5. יהודית לוי Says:

    אוח איזה עוגה נהדרת וטעימה.
    יום נפלא לך אישה יקרה.

  6. פירגה Says:

    יהודית יקרה
    תודה ויום נפלא גם לך.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: