כושית קוקוסית מהממת לפסח-עסיסית פאדג’ית

כושית קוקוסית כשרה לפסח
אחות נפלאה וטעימה במיוחד מצטרפת למשפחת הכושיות הטעימות
עוגה רטובה פאדג’ית מאד שוקולדית.

מקור:פירגה

מצרכים לקערה:
כוס סוכר
כוס אבקת שוקולית
כוס קמח מצות מ נ ו פ ה בפסח

כוס קוקוס
שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
2 ביצים
ל ע ר ב ב
להוסיף:
2 כוסות מים פושרים ושוב לערבב ערבוב יסודי
לצקת לתבנית עגולה (לא קפיץ) מס’ 24 משומנת
להשאיר על השיש למנוחה של 20 דקות.
לאפות כ-40 דקות

מיד אחרי האפיה לצקת רוטב חם על עוגה חמה:

כדאי לחורר את העוגה שהרוטב ייספג היטב.

לחמם בסיר קטן 1/2 מיכל שמנת מתוקה-רק עד לסף רתיחה.
לסגור את הלהבה ולהוסיף 100 גרם שוקולד מריר
לבחוש היטב עד לקבלת קרם שוקולד דליל

מעבירים את העוגה אחרי צינון למקרר.
“טיפים””טיפים”
1. אפשר להחליף את כוס השוקולית בכוס קקאו +2 כוסות סוכר
2. לפני האפיה כדאי להטיח את התבנית בקלילות על השיש
תהנו

26 Responses to “כושית קוקוסית מהממת לפסח-עסיסית פאדג’ית”

  1. יוכי Says:

    “אפשר להחליף את כוס השוקולית בכוס קקאו +2 כוסות סוכר”
    התכוונת 2 כפות סוכר, לא?
    כרגיל נראה נפלא
    מתכוונת לנסות בקרוב
    ותודה על הבלוג המושקע.
    יוכי

  2. פירגה Says:

    יוכי תודה מתוקה
    2 כוסות ס ו כ ר… כן.
    על כוס קקאו=2 כוסות סוכר.
    על כוס שוקולית=כוס אחת סוכר.
    ותתפלאי, העוגה לא מתוקה מעבר למה שצריכה להיות.
    בהצלחה ותהנו.

  3. אבי שקדי Says:

    הערב הכנתי את העוגה במתכונת רגילה
    מקווה ומייחל שתהייה טעימה
    לפי הציור נראית נהדר
    ואת התרשמותי אספר לך מחר.
    יום טוב למופלאה והיחידה והבלתי נלאית

  4. ברבור במטבח Says:

    רגע…רגע….

    מה פירוש להטיח את התבנית בקלילות על השיש? מה הסיבה לעצבים האלה? חחחח

  5. פירגה Says:

    חמדתי ברבורה
    לא בעצבים חהחהחהחהחה להטיח ואז הבלילה “תשב” יותר טוב בתבנית.
    מישהי לחשה לי שבעוגות בחושות זוהי השיטחה שלא יצאו עם חריץ.
    נכון שלפעמים יש חריץ באמצע?
    שווה לנסות ואין מה להפסיד.
    יום נפלא
    פירגה

  6. פירגה Says:

    שקדי חביבי בקר אור
    נקווה לטוב. חהחהחהחהחה
    על כל מהדורותיה היא נפלאה.
    לפסח אפשר להכין באגוזים,פרג,קוקוס,דבש.
    חיבוק
    פירגה

  7. Anonymous Says:

    טעמנו כבר אמש ולא התאפקנו
    אכן טעימה להפליא
    הוספתי אגוזי מלך והם מוסיפים המון
    יום טוב לך

  8. אבי שקדי Says:

    האנונימי זה אני

  9. פירגה Says:

    שקדי,עשית לי בקר מחוייך.
    אכן,יש בין הכושיות את הכושית אגוזית.נפלאה.
    שמחה שהוספתה אגוזים לשיפור הטעם.
    חן חן על התשובה ותהנו מהעוגה
    יום נפלא מפירגה
    הבנתי שזה אתה.חהחהחהחה

  10. Anonymous Says:

    פירגוש יקריתי את יודעת כמה חולת שוקולד אנוכי
    וביכלל המיבחר שלך מסחרר אותי כל פעם מחדש חהחה..

    שאלה קטנה
    מאחר ולא כלכך אוהבים אצלי קוקוס האם ניתן להחליף בא.שקדים..??

    תודה יקירה..מתכננת עליה לפסח בלי נדר
    שונטי

  11. פירגה Says:

    שונטלי יקרה
    בקר אור חביבתי
    לא לאבקת שקדים אלא לשקדים טחונים גס כמו העוגת כושית אגוזים שהכנתי.
    תהנו מתוקה.

  12. אילנה בן צור Says:

    פריגוש גם אני אמצתי את העוגה אאפה אותה כבר בניו יורק הבן ישמח מאוד משום שהוא מאוד אוהב שוקולד.
    נכון שאפשר להכפיל את הכמות ולאפות בתבנית יותר גדולה באיזה גודל את מציעה לי?
    תודה מראש אילנה
    שכחתי לציין שאני טסה בעזרת השם בתחילת אפריל לחודש ימים

  13. פירגה Says:

    אם את רוצה עוגה גדולה תכיני לפי הכושית הענקית שם המתכון מתאים לתבנית גדולה והמרתי את הכמויות למדויקות.

    לא להכפיל כי לא יוצא טוב. עדיף להכין 2 עוגות.
    טיסה ושהות נעימה יקירתי השמיעי קול מדי פעם.
    חיבוק

  14. אבי שקדי Says:

    הערב סיבוב שני שלה למחר,העוגה הראשונה מאתמול כבר כמעט וחוסלה(ואנחנו רק ארבעה בבית ואפשר בעצם לחבר גם את החבר של הבת שהוא זללן לא קטן)
    בקיצור עוגה נהדרת
    סוף שבוע נעים

  15. פירגה Says:

    באמת? חהחהחהחה
    יש את המהדורה ה”ענקית” תחפש בחיפוש לתבנית יותר גדולה.
    אפשר להקפיא ולחמם טיפונת במיקרו לפני ההגשה.
    ערב טוב שקדי לך ולמשפוחה.

  16. Anonymous Says:

    היי פירגה
    אימצתי את הפורום שלך ואני מדפיסה לבנות בעבודה… כרכנו את המתכונים בחוברת .
    לגבי התבנית בעוגה הזו, למה לא קפיצית?
    אפשר בתבניות אינגליש קייק מקרטון?
    אני מוזמנת לאחר ערב החג ולא רוצה לבוא בידיים ריקות
    תודה על המתכונים הטעימים
    ליאת

  17. פירגה Says:

    הייי ליאתי, ותודה רבה על האימוץ.
    נפלא שאת משתפת גם את הבנות בעבודה.
    לגבי תבניות,מישהי כתבה שהעוגה נזלה לה במהלך האפיה ולכן אני לא בטוחה.
    אישית,אני אופה בתבנית קפיץ,אבל אולי יש כמה סוגים ויש כאלה שהסגירה לא חזקה מספיק.
    אפשר בכל תבנית אחרת.אין בעיה.
    תהנו ובהצלחה.

  18. Anonymous Says:

    היי,
    במה אפשר להחליף את קמח המצה והאם צריך להוריד משהו בכמויות בגלל ההחלפה?

  19. פירגה Says:

    לא הבנתי למה להחליף?
    לקמח רגיל?

  20. Anonymous Says:

    הכנתי בסוף כמו שכתוב- עדיין לא טעמתי זה למחר
    חג שמח🙂

  21. שולמית Says:

    פירגה חג שמח!
    עכשיו יצאה העוגה מהתנור.
    טעמנו.
    במילה אחת: מ-ע-ו-ל-ה!
    יישר כח!

  22. פירגה Says:

    שולמית יקרה
    בשמחה מצרפת אתכם לקהל מעריצי העוגה
    גם אצלי היא תככב בחג.
    תודה על חוות דעתכם הטעימה.
    חג שמח וכשר לך ולמשפחה
    פירגה

  23. orly Says:

    פירגה היקרה שלום.

    קודם כל אני מאוד אוהבת את הבלוג שלך ומכינה ממנו המון דברים.

    לגבי העוגה הזאת. משום מה לא הצליח לי. הבלילה הייתה נורא נוזלית והעוגה יצאה נוזלית לגמרי. לא משנה כמה זמן השארתי בתנור.
    איפה לדעתך הטעות? אולי בקמח מצה? מה זה קמח מצה מנופה? זה קמח מצה רגיל? באיזה טמפ’ אופים את העוגה? לא כתוב.

    בכל מיקרה שיהיה חג שמח.

  24. Anonymous Says:

    הכנתי את העוגה במפגש חברים בסופ”ש זה כעוגת יומולדת לחבר- העוגה היתה טעימה ביותר!!!!!פיזרתי מעל סוכריות צבעוניות…
    חוסלה לחלוטין… לא נותר פירור!!!
    נראה לי שאאמץ אותה גם כעוגת יומולדת בכלל… במה ממירים את קמח המצה וקמח תפוחי האדמה בעיתות חמץ?
    פשוט מעולה, רטובה, נימוחה ויאמי!!!
    יישר כח…

    זכיתי למליון מחמאות בזכותך…

    תודה

  25. פירגה Says:

    איזה כיף .נפלא שהצליח ושקיבלת מחמאות.העוגה מנצחת על כל גיווניה.
    תמצאי אותה במתכונת לכל השנה בקטגוריה:
    באות: מ’
    מבחר עוגות כושיות….
    יש את הכושית הרגילה ויש את כל הגיוונים שלה.
    כולן נפלאות.
    תמשיכי להכין ולקבל מחמאות
    בהמון המון תודה
    פירגה

  26. פירגה Says:

    אורלי יקרה
    קודם תודה לך.
    העוגה עוגה בחושה פשוטה
    בוחשים ואופים ואין שום דבר מיוחד שאת צריכה לעשות.
    אולי שמת קמח תפוחי אדמה בטעות.
    אולי החסרת משהו אחר.
    פשוט זו עוגה שרצה כבר שנים ואין איתה בעיות.
    אשמח שתכיני שוב עם קמח מצות רגיל לפסח. מקווה שתצליחי.
    שלך,פירגה

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: