תבשיל בצל אורז עדשים ופטריות בסיר אחד

תבשיל בצל אורז עדשים ופטריות בסיר אחד
מקור המתכון: פירגה

המצרכים:
כוס אורז יבש
כוס עדשים ירוקים
2 כוסות פטריות חתוכות גס
5 בצלים פרוסים לעיגולים
5 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור, כמון, קינמון.
2 כוסות מים רותחים

אופו ההכנה:
1. להשרות את העדשים שעה במים ולסנן. לבשל את העדשים בהרבה מים רותחים 20 דקות. בודקים שרכים ומסננים.
2. בסיר בינוני מטגנים את עיגולי הבצלים בשמן הזית עד שישחימו
3. מצרפים את האורז, הפטריות העדשים והתבלינים ובוחשים כ-2 דקות
4. מוסיפים את המים הרותחים ומשפרים טעמים
5. מנמיכים ללהבה הכי קטנה ומבשלים 20 דקות בסיר מ כ ו ס ה.
6. מכבים את הלהבה ומכסים את הסיר מעל למכסה במגבת מטבח
7. מחכים 5 דקות ומגישים.
8. תהנו

10 Responses to “תבשיל בצל אורז עדשים ופטריות בסיר אחד”

  1. רותי 410 Says:

    פירגה, נראה נפלא.
    בטוח יאומץ.
    המים הרותחים הם המים של העדשים?
    (ואפשר גם עם עדשים אדומות, או שזה
    משנה? יש לי גם וגם, אבל יש העדפה
    לאדומות.)
    ותודה לך על כל המתכונים הנהדרים.

  2. Anonymous Says:

    דליה היקרה, אין סוף למתכונים הנפלאים שלך. את מפתיעה כל פעם מחדש !!!
    כשאין לי רעיון לארוחת שישי או חג, או כל ארוחה, אצלך אני תמיד מוצאת פיתרון.וכשאני מחפשת מתכון מסויים איך עושים ומה תמיד גם את זה מוצאת אצלך.
    אין ספק ניחנת בכישרון נדיר ומדהים.
    שיהיה לך חג פסח כשר טעים נעים מלא אור ואהבה.
    עדי מקרית אתא.

  3. פירגה Says:

    רותי יקרה
    תודה את מקסימה כהרגלך.
    המים כמעט נספגים בעדשים לכן את שמה מים רותחים מהקומקום.
    לא להכין עם אדומות לא יצא טעים.
    עדשים אדומות ואורז זה קיצ’רי.חפשי את המתכון בחיפוש.
    יום נפלא
    פירגה

  4. פירגה Says:

    עדי עדידוש חמדתי
    כמה נעים וכיף לקבל מחמאות ולקרוא את שכתבת.
    תודה רבה רבה.
    את המנוע שמריץ את הבלוג קדימה. אנשים כמוך.
    תבורכי ושיהיה חג נפלא למשפחותינו.
    שלך,פירגה

  5. Anonymous Says:

    שלום פירגה,
    בקשר לסעיף האחרון, צריך לכסות את הסיר יחד עם המכסה במגבת או שמכסים את הסיר במגבת ומעל זה שמים את המכסה?

  6. אבי שקדי Says:

    גם אני הכנתי לצהריים ויצא נהדר,הוספתי קצת עדשים אדומות וכן שבבי בצל מטוגנים ויצא נהדר
    יום טוב לך אשה יקרה

  7. פירגה Says:

    שקדי,צהריים טובים וטעימים
    בפעם הבאה אנסה להוסיף חופן עדשים אדומות לכל המסה.
    הפעם אני כותבת:
    מקווה לטוב.
    חהחהחהחהחהחה
    חיבוק תודה

  8. פירגה Says:

    תשובה על המגבת
    אחרי שסוגרים את הלהבה
    משאירים את הסיר מכוסה במכסה
    מעל למכסה מניחים מגבת מקופלת

  9. Anonymous Says:

    המתכון נראה מעולה!!
    אני מעדיפה עם אורז מלא,
    איך אני מבשלת? במקום 20 דקות 40 דקות? ייצא טוב?
    תודה

  10. פירגה Says:

    תכיני לפי הוראות של אורז מלא.
    לא ניסיתי אבל יש כאלה שמכינים מאורז מלא אז סביר להניח שיצא טוב.
    פירגה

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: