מעורב ירושלמי מעורב חושני

מעורב ירושלמי
כמה קל להכין וכמה ממכר חושים . הללויה.
מאת:פירגה

מצרכים והכנה:
מחבת ברזל או סיר שטוח ורחב מהסוג ה כ ב ד
כבדי עוף
טחול
לבבות עוף קטנות – עושים חתך באמצע להוצאת הלכלוך ביתר קלות
פרגיות
כשהיינו ילדים לפני המון שנים אמא היתה מוסיפה חלמוני ביצה צהובים וזה היה מעדן.היו מוכרים אותם בשקיות ליד הכבדים.
ל-600 גרם מעורב אני שמה לפחות 3 בצלים חצויים ופרוסים דק
תבלינים אופציונליים: יש לשים מעט מאד מהתבלינים ולשפר רק אחרי טעימה לקראת סוף הטיגון
המוצע לפניכם הוא ל א לשים מהכל אלא לבחירת הטעמים שלכם. הטעמים שלנו בסוף המתכון למטה.
מלח או מעט אבקת מרק עוף , פלפל שחור, כף סילאן,כמון,כורכום, קארי, קינמון,תבלין כוסברה יבשה,
תבלין פטרוזיליה,כורכום,פפריקה מתוקה,פפריקה חריפה , רוטב צ’ילי מתוק,חוויאג’, תבלין על האש, שום קצוץ, גריל עוף.
5 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
לערבב את הבשרים עם התבלינים שבחרתם ולהניח בצד לשעה
תחילה להזהיב את הבצלים במעט שמן ולהוציא לקערית
לחמם היטב שמן ולטגן את הבשרים
לערבב ולהשחים היטב מכל הצדדים עד שהבשרים מוכנים
מחזירים את הבצלים המוזהבים טועמים בפעם האחרונה ומגישים חם
הערה:
מי שאוהב את הכבד יותר נא להוסיף אותו רק בסוף הטיגון לכל יתר הבשרים.
תוספות אהובות עלינו לפי דרישת המשפחה עם מג’דרה/צ’יפס/תפוחי אדמה צלויים בתנור/אורז בשקדים וצימוקים
התבלינים שאני שמה: מלח,פלפל שחור,פפריקה,כמון,קינמון,ומעט סילאן וזהו…..אבל כאמור,תבחרו מהמוצע ותכינו לפי טעמכם.
תהנו

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: