פשטידת כרובית בניחוח שמיר-כשר לפסח

פשטידת כרובית בניחוח שמיר כשר לפסח
מאת:פירגה
טעם מיוחד לפשטידה בגלל השמיר.

הבת שלי שאלה מה זה התבלין הטעים ששמת אמא?

מצרכים:
לשים בקערה
כרובית בינונית מפורקת לפרחים –מרוככת כמעט לגמרי
פרוסות בצל חצוי מטוגן ומוזהב בחלק מהשמן
4 כפות קמח מצה
3 ביצים גדולות
5 כפות שמן
150 גרם גבינה צהובה מגוררת (מה שיש בבית)
מלח,פלפל,אגוז מוסקט
כפית מלאה תבלין פטרוזיליה
כפית מלאה תבלין שמיר – מוסיף המון לארומה
לשמן ולפזר קמח מצה בתבנית בינונית
לצקת וליישר
אופציה ולא חובה לקשט בתבליני פפריקה,פטרוזיליה ואפשר גם גרעיני חמניה.
לאפות כ-40 דקות בחום 175 עד לגוון זהוב יפה כמו בתמונה.
תהנו וחג שמח

4 Responses to “פשטידת כרובית בניחוח שמיר-כשר לפסח”

  1. Anonymous Says:

    בוקר טוב פירגה יקרה
    נראה טעים מאוד.
    מה זה תבלין שמיר?
    היכן משיגים?

  2. פירגה Says:

    תודה.
    בפינת התבלינים בכל סופר יש תבלין יבש במיכל פלסטיק של שמיר או פטרוזיליה,אורגנו טימין וכו’…
    ליד כל התבלינים הרגילים.
    תכינו ותהנו
    פירגה

  3. ליאורה Says:

    פירגה שלום!
    רציתי להודות לך על המתכון הנפלא. הכנתי את הפשטידה (וגם את המתכון שלך לפשטידת תפו”א מוקרמים) בליל הסדר והן זכו לשבחים.
    רק רציתי להוסיף, שלא מצאתי תבליני שמיר ופטרוזיליה יבשים בסופר ולכן השתמשתי בטבליות מוקפאות (של דורות) וזה יצא מעולה גם כן.
    אז שוב תודה והמשך חג שמח. אני אמשיך כמובן לעקוב אחרי מתכונייך הנפלאים,
    ליאורה.

  4. פירגה Says:

    ליאורה יקירתי
    מאד מודה לך שרשמת תגובה למתכון
    בקרוב באתר החדש הכל יהיה הרבה יותר קל.
    חג שמח וגם חיבוק לילה טוב
    פירגה

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: