קרפ מלוח קרפ מתוק – כשר וטעים לפסח

קרפ מלוח/קרפ מתוק כשר לפסח
כארוחה שלמה או כמנה ראשונה בארוחה גדולה.
מה שבא לכם.
המליות יכולות להשתנות כיד הדמיון והחשק.

המליות שבחרתי להגיש לכם הם בסגנון אגרול סיני ובסגנון קינוח גבינה וצימוקים.
השלב הסופי בתנור לקריספיות, חובה.

מקור:פירגה
מצרכים והכנה ל- 7 קרפים במחבת בקוטר 24:
בכלי עמוק ורחב לשים:
ביצה שלמה
1/2 כוס מים מהברז
3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
מעט מלח
1/2 1 כפות שמן
לערבל במיקסר יד . הבלילה נוזלית וזה בסדר.
לצקת למחבת חמה מאד משומנת קלות (בלי עודף שמן) כמות שתכסה את המחבת כולה אבל שכבה דקה.
אני שימנתי את המחבת רק בטיגון הקרפ הראשון . יש בבלילה שמן ולא היה צריך להוסיף.
הקרפ נעשה במהירות הבזק שימו לב שניות ומוכן.להפוך גם לצד השני.
לערום אחד על השני בצלחת.
הקרפ מתקבל דק כניר ויציב מאד (לא נקרע)

מצרכים והכנה למלית בסגנון סיני:
שמים במחבת עמוקה מעט שמן
בצל קצוץ ומזהיבים
קוצצים לאורך גזר,כרוב ירוק,פלפל אדום,נבטים,בצל ירוק
אפשר להכין בשרי ולהוסיף חתיכות חזה עוף מבושלות
להקפיץ הכל ביחד על להבה גדולה כמה דקות ולתבל:
צ’ילי, סויה, חומץ,סוכר או דבש,שום,מלח ופלפל שחור. הכל במינונים קטנים תוך כדי טעימה ושיבוח.

מלית גבינה:
גבינה לבנה 5%
סוכר או סילאן
סוכר וניל
צימוקים.

מלית נוספת:
ממרח תמרים גושי חלבה ואגוזים קצוצים.קינמון,תמציות לפי טעם אישי.

למלא בנדיבות מלית רצויה ולגלגל לכרוכית
להניח בתבנית חסינת אש ולחמם היטב בטוסטר או בתנור שחוממו מראש עד שהחלק העליון נעשה זהוב חומי וקריספי.
מגישים חם .

תמונה: הקרפים לפני שלב התנור.
תהנו

10 Responses to “קרפ מלוח קרפ מתוק – כשר וטעים לפסח”

  1. Anonymous Says:

    כמה קלוריות למתכון זה ?
    ל שבעת הקרפים ?
    תודה מראש נשמע מצויין =)

  2. פירגה Says:

    סליחה, לא מתמצאת בקלוריות.
    בקר טוב.

  3. Anonymous Says:

    נהדר נהדר !!!!!

    אחלה מתכון יקרה והאמץ לשימחת הבנות…ב”ה

    אדווח בחג ב”ה

    נשיקות מאלן
    שונטי

  4. פירגה Says:

    שונטלי מקסימתי
    תודה רבה
    גם כשהמליות מתוקות לא פותר מהאפיה בתנור עד לקריספיות.
    חובה.
    תפנקי את הבנות,בכיף.
    יום נהדר מפירגה

  5. Anonymous Says:

    שלום פירגה, זאת רחל מפעם. (אני גם חברה של שונטלי). סוף סוף אני מצליחה להגיב. פירגה יקירתי, את תותחית אמיתית. כמעט כל המתכונים שלך הם נפלאים בעיני. כמובן שלא ניסיתי את כולם אבל את אלה שהעתקתי, כמובן שאנסה מדי פעם. ממש התעלית על עצמך במתכון הזה. ממש נפלא.

  6. פירגה Says:

    ערב טוב רחל יקרה
    מה שלומך?
    חן חן על המחמאות.
    שמחה שאת מבקרת אותי בבלוג.
    תנסי את המתכונים שבחרת ומאחלת לך בהצלחה ובהנאה.
    פירגה

  7. Anonymous Says:

    פירגה יקרה!
    מזמן לא ביקרתי כאן ובאמת יש מה להפסיד כשלא נכנסים. תתחדשי על כל המתכונים ,מקווה לחזור, לנסות ולהתענג. רק רציתי להוסיף שאני עושה את הקרפים[בלינצסים?] במחבת חשמלית גדולה [כן כן] מחלקת ל-4 וממלאת כל רבע לצורת קונוס.כך בציק צק יש לי המון מנות ראשונות וזה בדיוק מתאים לפסח,חג שלא מפסיקים לבשל ולאכול בו וגם לכל השנה.מקווה שתהנו מה”טיפ”.
    חג שמח וכשר!

  8. פירגה Says:

    הייי אנונימית
    שמחתי לראות אותך בבלוג הערב.
    מקווה שתתעדכני בכל המתכונים החדשים ובעיקר בקטגוריה:פסח שהכנתי לכבוד החג ושאני גאה בה מאד.
    תודה על ה”טיפ” להכין את הקרפים במחבת חשמלית. למי שיש ממש כדאי.
    לא לוותר על הקריספיות בתנור.חובה.
    מאחלת גם לך ולבני ביתך חג שמח כשר וטעים
    פירגה

  9. ליאת Says:

    מתכון מנצח!!!!
    הכנתי עם מילוי של ירקות מוקפצים וחזה עוף.
    לאחר החימום בתנור זה נעשה קריספי ומאד טעים.

  10. פירגה Says:

    ליאת חמדתי
    תודה תודה.איזה כיף שאהבתם.
    חיבוק לילה טוב
    פירגה

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: