לזניה בולונז במצות – כשר לפסח

לזניה בולונז במצות
מקור:פירגה
לא מאמינים שההכנה כל כך קלה.
המילה האחרונה…..טעיםםםםםםםםם

מצרכים:
מצות רטובות מושהות במגבת
בסיר רחב לטגן 2 בצלים גדולים קצוצים ב-3 כפות שמן זית ולהזהיב.
להוסיף 3 שיני שום פרוסות ולטגן עם הבצל דקה.
להוסיף חצי קילו בשר טחון ולפורר בעזרת מזלג תוך כדי טיגון
כשהבשר משנה את צבעו והופך פירורים להוסיף לסיר:
2 כפות פטרוזיליה או כוסברה טרייה קצוצה
כוס גזר קצוץ קוביות קטנות – לא חובה
להוסיף קוביות של פלפלים צבעוניים טריים – לא חובה
לטגן ביחד כמה דקות תוך בחישה.
ולהוסיף:
קופסה עגבניות מרוסקות 800 גרם
3 כפות רסק עגבניות
צ’ילי מתוק או חריף או פלפל צ’ומה לשים לב לחריפות ולא חובה
2 כפות קטשופ
כף סוכר
קורט קינמון
כף פפריקה מתוקה
פלפל שחור
כף גדושה מרק עוף — מלח להוסיף רק אחרי טעימה.
כוס מים רותחים או לפי סמיכות הרוטב. הרוטב די סמיך.
לטעום ולשפר טעמים.

לסגור להבה ולחכות 5 דקות לפני המילוי.
לסדר שכבות של מצות ורוטב בשר לסירוגין
את השכבה העליונה לכסות בנדיבות ברוטב שנשאר.
לאפות בחום 175 כ-25 דקות
להגיש עם צנובר קלוי
תהנו

4 Responses to “לזניה בולונז במצות – כשר לפסח”

  1. DaLi Designs Says:

    תודה רבה, אנסה בפסח בוודאות!

  2. פירגה Says:

    דלי בקר אור
    זו הכוונה .בהצלחה ותהנו.

    יש עוד לזניה מצות בגירסה החלאבית.
    ראי בקטגוריה:פסח
    לא כדאי לוותר ולהכין בפסח הקרוב.
    יום נעים מפירגה

  3. Anonymous Says:

    אני ממליצה להכניס לאחר פירור הבשר ולפני הכנסת הרטבים האחרים, כוס יין אדום טוב. לחכות מעט שהאלכוהול יתאדה מעט ולהמשיך עם העגבניות … כפי שמופיע המתכון.

  4. פירגה Says:

    השידרוג של היין נקרא מצויין.
    כמו שאני אומרת השידרוג נמצא בתגובות וכל מי שנכנס לראות את המתכון רואה את ההמלצה שלך .
    מאחלת לך שבת שלום ורגוע
    מפירגה

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: