מצייה מטוגנת עם בוטנים ופטרוזיליה-נוסטלגיה בפסח

מצייה מטוגנת עם בוטנים ופטרוזיליה
מתכון נוסטלגי מבית הורי בעלי (מוצא חלאבי)
במשך כל ימי החג כל בקר היו מתעוררים לריח המצות המטוגנות.
גם היום בחג פסח, בעלי מבקש ממני להכין לו מצות עם בוטנים ופטרוזיליה.
קשה לשכוח כמה שזה טעים . נוסטלגיה.

מצרכים והכנה ל-4 מנות:
4 מצות שלמות טבולות לרגע בקערה עם מים מהברז
מעבירים את המצות בלי המים לקערה
ומפוררים אותם
מוסיפים:
3 עד 4 ביצים טרופות במזלג
מעט מלח
1/2 כוס בוטנים טחונים גס
פטרוזיליה טרייה קצוצה
לחמם קצת שמן במחבת גדולה
או מחבת שקעים
לטגן מ- 2 הצדדים על להבה בינונית
לכסות במהלך הטיגון .
בעלי אוהב שהמצייה מטוגנת הרבה זמן עד לקריספיות של החלק העליון.
“טיפים”
1.ניתן להכין במחבת שקעים מציות קטנות.
2. אפשר לוותר על הבוטנים והפטרוזיליה ולטגן מהבלילה לביבות . תוספות מתוקות להגשה כמו:ריבה,מייפל, סוכר וכו’.
תהנו

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: