סנייה משודרגת של פירגה

סנייה משודרגת

חרגתי מהמתכון המקורי ושילבתי עוד צבעים וטעמים.
אין סיכוי שמשהו יישאר בצלחת,אין……
מקור:פירגה

לשמן בנדיבות תבנית פאי עמוקה מס’ 26
לסדר שכבה של פרוסות תפוחי אדמה מבושלים ומתובלים (מלח,פלפל,פפריקה,כמון,כורכום,כף רסק עגבניות או קטשופ)
המלצה שלי לשלב גם בטטות כמו בתמונה.

מצרכים והכנה:
בקערה בינונית לערבב 1/2 קילו בשר טחון מעורב מתובל כמו לקציצות:
(מלח,פלפל,פפריקה,שום,הרבה פטרוזיליה טרייה קצוצה,כף קטשופ או רוטב צ’ילי, כמון,כורכום,מעט קינמון. שמתי גם ביצה וכף פירורי לחם או קמח מצה,אבל לא חובה)
לשטח את תערובת הבשר בשכבה אחידה מעל לתפוחי האדמה
למרוח כף שמן זית על פני הבשר
לאפות כחצי שעה בתנור שחומם מראש 180 מעלות
להוציא מהתנור ולפרוס מעל לבשר פרוסות דקות מ-3 עגבניות טריות
לצפות בכוס טחינה מוכנה ומתובלת:
שום,מלח,מיץ לימון טרי,ומעט מים הטחינה מעט נוזלית.
לאפות עוד 10 דקות

להגיש מקושט בפטרוזיליה טרייה וצנובר מטוגן. אפשר לקשט גם בגרגרי חומוס מבושלים מטוגנים קלות בטיפונת שמן זית ופפריקה.
להגיש מיד
תהנו

4 Responses to “סנייה משודרגת של פירגה”

  1. Anonymous Says:

    לפירגה שלום
    חלה טעות בשם המתכון -כדאי לשנות לסנייה משודרגת ולא משודרת. חוץ מזה, כרגיל, המתכון מפתה וינוסה מחר לשבת.תודה! מיעל

  2. פירגה Says:

    ערב טוב ותודה יעל.
    בהצלחה ותהנו מהסנייה.

  3. כרמית Says:

    לפירגה שלום!!

    אני מכינה סנייה קצת דומה לשלך ורציתי לשתף אותך אני שמה תפוחי אדמה פרוסים בתבנית (לא מרתיחה אותם כמוך) שמה מעל בשר (עם בצל קצוץ ביצה טרופה בפנים וקצת פרורי לחם תבלינים שום פלפל ומלח) ומכניסה לתנור מכוסה בנייר כסף אחרי שהבשר מוכן אני לוקחת טחינה שופכת מעל ומכניסה עוד קצת לתנור ומוציאה לפעמים אני מכניסה בין תפוחי האדמה והבשר גם פרוסות חציל שטוגנו אפשר גם ביצה קשה לחתוך פרוסות לשים באמצע….תנסו טעים מאוד

  4. פירגה Says:

    נשמע נפלא ואני שמחה שהכנסת לטבלת התגובות שכולם יראו .
    יום טוב ותודה רבה
    פירגה

Leave a reply to פירגה Cancel reply